2024. április 20. - Tivadar

Vesztegetés miatt bíróság előtt a zsaruk

Tucatnyi dunaújvárosi rendőr másodfokú büntetőpere kezdődik a Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön; a 11 vádpont többsége 2002-ben közúti ellenőrzés során elkövetett vesztegetés, de van hivatali visszaélés, és lőszerrel, lőfegyverrel elkövetett visszaélés is.
2009. május 6. szerda 22:39 - HírExtra
Tavaly a hatályon kívül helyezés folytán megismételt elsőfokú eljárásban a 25 vádlott - rendőrök és civilek - közül nem jogerősen ketten kaptak egy év kettő illetve egy év nyolc hónap letöltendő szabadságvesztést, többen felfüggesztettet, illetve 50-100 ezer forint közötti pénzbüntetést, de volt olyan is, akit felmentett a Fejér Megyei Bíróság.

Ügyészi, illetve védői fellebbezések folytán került az ügy másodfokon a táblára, amely várhatóan a harmadik, május 14-i tárgyalásán hirdeti ki határozatát.

A dunaújvárosi rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának 13 hivatásos alkalmazottját, tiszthelyetteseket, illetve zászlósokat 2003. áprilisában egy összehangolt akció során vették őrizetbe az ügyészségi nyomozók.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását