2024. június 10. - Margit, Gréta

A Jobbik tartja életben az SZDSZ-t?

Az SZDSZ-nek úgy kell a Jobbik, mint egy falat kenyér, hiszen ha nem lenne Jobbik, akkor kiderülne, hogy a liberális pártnak nincs programja - mondta Herényi Károly MDF-es politikus szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
2009. május 6. szerda 11:52 - HírExtra
Furcsa kampány kellős közepén vagyunk, úgy látszik, hogy a politikai ellenfelek tartják életben egymást - fogalmazott a politikus.Kiemelte: az SZDSZ nem akar mást, mint "a Jobbik hátán", program nélkül becsusszanni az Európai Parlamentbe.

Az MDF-es politikus szerint minden egyes jobbikos megmozdulás segíti az SZDSZ kampányát. A két párt egymást tartja életben, az SZDSZ és a Jobbik a magyar politika "ikerpártja", "kétpetéjű ikrek", de egymásra vannak utalva.

Herényi Károly közölte: a valós problémák helyett a két párt indulatokat gerjeszt, és ez inkább távol tartja a szavazókat a választástól.

Az MDF arra kéri a demokratikus gondolkodású politikai erőket, hogy ne ilyen kampányt folytassanak, hanem olyat, mint az MDF, azaz hiteles szereplőket tegyenek az EP-listájuk élére - jelentette ki.

Hozzátette: az MDF programjának üzenete, hogy több szakértelmet kell vinni a politikába, ezt pedig Bokros Lajos listavezető pozíciója jeleníti meg.Kérdésre válaszolva közölte: szerinte növeli a Jobbik európai parlamenti választási esélyeit az SZDSZ plakátkampánya, melyen egy SZDSZ-es választó és egy Jobbikkal szimpatizáló ember szerepel együtt.

Herényi Károly arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy az SZDSZ egyik plakátján szerepeltetett kopasz férfi egy ismert külföldi sportoló, az MDF-es politikus azt mondta: elvárta volna egy magyar párttól, hogy legalább "egy magyar kopaszt szerepeltessen a plakátján".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását