2024. május 20. - Bernát, Felícia

Saját embereit leplezte le Páva?

Az MSZP pécsi szervezete szerint színjáték volt, amikor Páva Zsolt fideszes polgármesterjelölt negatív tartalmú szórólap osztogatóit leplezte le szerdán. A párt erről közleményben tájékoztatta az MTI-t.
2009. május 6. szerda 21:35 - HírExtra
"Minden jel arra utal, hogy egy jól megrendezett színjáték végén saját embereit leplezte le Páva Zsolt ma Pécs 1. sz. választókerületében" - olvasható a közleményben.

Az MSZP pécsi szervezete azt írta: a hírek szerint Páva Zsolt feljelentésére két, negatív tartalmú szórólapot osztó személyre egyszerre csapott le a rendőrség és a jobboldali sajtó. Azzal gyanúsították meg őket, hogy az MSZP megbízásából osztogatták szóróanyagaikat. Sőt, egy jobboldali pécsi portálra perceken belül kikerülő írásban már név szerint meg is rágalmazták az MSZP egyik tagját, akit az ügyben addig meg sem kérdeztek.

"Azonnal kiderült ugyanakkor, hogy a két +leleplezett+ személy nem tagja a szocialista pártnak, és semmilyen módon nem is kötődnek az MSZP-hez. Ráadásul az a szocialista párttag, akit azzal vádoltak meg, hogy a szórólapot tőle kapták, aznap a hírbe hozott irodában sem járt. Feltételezhető tehát, hogy Páva Zsolt a saját provokátorait +leplezte le+ ma délelőtt" - tették hozzá.

Az MSZP úgy véli: "mindezek alapján joggal feltételezzük, hogy Páva Zsolt és a Fidesz előre egyeztetett forgatókönyve alapján lefolytatott tudatos provokációjáról van szó. Ezek után az MSZP a megfelelő szervekkel együttműködve vizsgálatot indít annak kiderítésére, ki áll Páva Zsolt +véletlenszerű felfedezésének+ hátterében".

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármesterjelöltje sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy személyét sértő szórólapok terjesztőit "fülelte le" szerdán. "Éppen egy kampányeseményre indultam, amikor a pécsi Szondi utcában egy szórólapokat terjesztő férfira lettem figyelmes. Amikor láttam, hogy a szórólapokon engem és családomat gyalázó szövegek olvashatók, felszólítottam, hogy tevékenységével hagyjon fel" - mondta el az eset részleteiről a politikus. Közölte: a férfi, akihez időközben egy másik szórólapterjesztő csatlakozott, felhívta a főnökét, de ő a munka folytatására utasította őt.

Hozzátette: a terjesztőkkel beszélgetésbe elegyedett, egy közeli borozóba kávéra invitálta őket, eközben kollégái értesítették a rendőrséget. Hamarosan rendőrök jelentek meg a helyszínen, és két szatyornyi szórólapjukat lefoglalták. A politikus ezt követően feljelentést tett.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a rágalmazás miatt tett feljelentés tényét megerősítette, és elmondta, hogy e cselekmény magánindítványra üldözendő, az ügyben a bíróság jár el.

Pécsett Tasnádi Péter korábbi városvezető halála miatt május 10-én lesz időközi polgármester-választás. A posztért Szili Katalin, az MSZP és Páva Zsolt, a Fidesz jelöltje indul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását