2024. május 13. - Szervác, Imola

Klinsmann edzőkeringőt indított el?

Jürgen Klinsmann áprilisi kirúgásával nemhogy nyugvópontra jutott volna a Bayern München labdarúgócsapatánál az edzőkérdés, a hírbörzén vadabbnál vadabb személyi kombinációk keringenek, belesodorva más Bundesliga-klubokat is a találgatásokba.
2009. május 5. kedd 16:44 - HírExtra
A Süddeutsche Zeitung már hétfőn délután tudni vélte, hogy a müncheni egyesület megállapodásra jutott Louis van Gaal leszerződtetéséről. Ennek értelmében a jó nevű holland mester két- vagy háromévi szerződést kötne a Bayernnel.

Uli Hoeness menedzser pár órával később cáfolta a fenti értesülést, ám annyit elismert, hogy a bajorok "megkeresték" van Gaalt. A holland edző a DSF sporttelevízióban maga is hasonlóan fogalmazott, "szerencsés dolognak" minősítve a múlt héten történt megkeresést. Egyúttal azonban értésre adta: jelenlegi klubjához, az AZ Alkmaarhoz (amely nagy fölénnyel nyerte idén a holland bajnokságot) 2010-ig szóló szerződés köti, és a klubelnök ragaszkodik annak kitöltéséhez.

A ZDF televízió is mikrofonvégre kapta van Gaalt, aki nem titkolta: büszke az alkmaariakkal elért diadalra (elvégre a vert mezőnyben van többek között az Ajax és a PSV), ám szeretne "igazán nagy klubnál" is bizonyítani. Ezek között említette a Real Madridot és a Bayern Münchent. A közszolgálati német televízió a vágyak és a realitás közötti szakadék "feloldásának" egyetlen eszközét a pénzben látja. Ez pedig - mint a keddi ZDF Morgenmagazinban elhangzott - a müncheni klubnál nem lehet akadály…

A Bayern kasszájának feltöltöttségét jelzi egy másik keddi hír is. Eszerint a 27. bajnoki cím megszerzésére törő egyesület szemet vetett a Werder Bremen brazil csatárára, Diegóra. E célból már meg is kereste - no nem Klaus Allofs brémai menedzsert, hanem a csatár édesapját… Diego gólképességét látva a lelépési összeg aligha maradna 10 millió euró alatt.

Eközben máris teljes fordulatszámmal pörög a Bundesligában az edzői körhinta. A Bayernnél megbukott Klinsmann a ZDF értesülése szerint a TSG Hoffenheimhez tart. A gyönge tavaszi szereplés nyomán a badeni klubnál teherré vált Ralf Rangnick edző pedig Wolfsburgban folytatná pályafutását. Ott már április végén felröppent a hír, hogy Felix Magath edző intenzív tárgyalásban van a bukdácsoló Schalke vezérkarával. Utóbbi az egykori válogatott játékosban látja az edzőválság tartós megoldásának eszközét.

A wolfsburgi váltás azért lenne igen érdekes, mert a Volkswagen-gyári egyesületnek jó esélye van a bajnokság megnyerésére, de a Bajnokok Ligájában való indulásra (erre a német bajnokság első két helyezettje jogosult) már szinte áldomást is ihatnak. Ilyen diadal után pedig ritkán szoktak búcsút venni a sikeres szereplés kovácsától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását