2024. május 16. - Mózes, Botond

Durva, lejárató az MSZP kampánya?

Feljelentést tesz a rendőrségen és a választási bizottsághoz fordul Páva Zsolt, a Fidesz pécsi polgármester-jelöltje a személyét rágalmazó szórólapok és e-mailek miatt, amelyek szerinte az MSZP durva lejárató kampányának részét képezik.
2009. május 5. kedd 12:41 - HírExtra
A fideszes jelölt és Bánki Erik, a Fidesz pécsi politikusa keddi budapesti sajtótájékoztatójukon arról számoltak be, hogy az elmúlt napokban két Páva Zsoltot rágalmazó, a választópolgárokat megtévesztő szórólap is kikerült az utcákra Pécsett, és az egyiken az is szerepel, hogy a helyi MSZP-szervezet adta ki. Emellett három e-mailt is küldözgetnek, amelyekben szintén Páva Zsoltot rágalmazzák - mondták el.

Bánki Erik szerint az MSZP lejárató kampányának oka az lehet, az MSZP jelentős hátrányban van, ezért nincs más választása, mint, hogy elővegye a régi receptet, és megpróbálja lejáratni a városában köztiszteletnek örvendő, "régi tüke pécsi családból" származó Páva Zsoltot. (Tükének Pécsett és Pécs környékén azokat nevezik, akik tősgyökeres pécsiek.)

Szerinte szintén az okok között lehet, hogy a pécsi szocialisták félnek Páva Zsolttól, mert a fideszes jelölt azt ígérte, hogy megválasztása esetén minden gyanús ügyletet kivizsgál, emellett Szili Katalin, az MSZP jelöltje is fél a vereségtől, mert az politikai pályafutásának végét jelentheti.

A tájékoztatón bemutatták a kifogásolt szórólapokat is. Az egyik egy kétoldalas anyag, amelynek egyik felén Szili Katalin kampányígéretei szerepelnek, a másik oldalon pedig Páva Zsolt hivatalos szórólapjával megegyező formátumban a fideszes jelölt ellen érvelnek, például azzal, hogy Páva Zsoltot pártján kívül csak a szélsőjobb támogatja, vagy hogy nem érdeke a pécsi Európai Kulturális Fővárosa program sikere.

Ezen a szórólapon szerepel kiadóként a MSZP helyi szervezete is. A másik szórólapon pedig 200 milliós károkozással vádolják Páva Zsolt, akiről azt is írják, hogy évi 18 millió forintot keres.

Bánki Erik szerint a rágalmazó e-mailek is az MSZP-hez köthetők, ugyanis a Pécsi Direkt Kft számítógépén készültek, ez a cég pedig kapcsolatban áll egy olyan kft-vel, amely Szili Katalin médiamegjelenéseit is intézi.

Mint kiderült, a szórólapok és az e-mailek miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon, a Páva Zsolt szórólapját lemásoló anyag miatt pedig a helyi választási bizottsághoz is fordulnak.

Bánki Erik felháborítónak nevezte a lejárató kampányt, amely szerinte méltatlan valamennyi parlamenti párthoz és Szili Katalinhoz is. Megjegyezte, hogy Szili Katalinról a kampány során ők nem beszéltek negatív módon, s a kampányban korrekten viselkedtek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Papuska
2009. május 5. 14:27
Számomra megdöbbentő, és megengedhetetlen az MSZP Pécsen használt módszereinek többsége. Kezdetben megtévesztő plakát, szórólap, most gusztustalan mocskolódás, ráadásul gyerekesnek tűnő formában. Az egyébként szimpatikusnak mondható, demokrata és vallásos Szilitől mindenre számítottam, de erre nem!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását