2024. április 28. - Valéria

Áram nélkül az üveggyár

Kikapcsolta az áramot az Ajka Kristály Kft. üzemében kedden délben az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Zrt.
2009. május 5. kedd 15:30 - HírExtra
A szolgáltató egy külső trafóról kapcsolta le az áramot - tette hozzá az igazgató. Katzer közlése szerint pillanatnyilag aggregátorok működtetésével igyekeznek a súlyos helyzeten segíteni, hogy az üveg ne "kössön bele" a kádakba. Az ügyvezető elmondta: a termelés ellehetetlenülésével 340 dolgozó munkahelye került veszélybe.

Katzer Zoltán az MTI-t korábban úgy tájékoztatta, hogy az idei év elején 220 dolgozóra vonatkozóan csoportos létszámleépítést jelentettek be, ám azt a munkahelymegtartó támogatás elnyerése reményében eddig nem hajtották végre. Elmondta: 250 dolgozóra vonatkozóan, 98 millió forintnyi összegre adtak be pályázatot még tavaly ősszel munkahelymegtartó támogatásra.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy cégük 2009. április elején csődgondnokságot kért a Veszprém Megyei Bíróságtól. Elmondta: ez egyelőre védelmet jelent számukra, mert a 120 napos időtartam alatt nem kezdeményezhető velük szemben felszámolási eljárás, viszont megállapodni kötelesek a hitelezőkkel a követelések teljesítéséről. Az igazgató szerint a kft.-nek összesen mintegy 250 millió forintnyi tartozása van, ugyanakkor 1,4 milliárdos árbevétellel számolnak az idei évre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását