2024. május 3. - Tímea, Irma

A gyilkos felemás besmerése

Csak barátja megölését ismerte be a tavaly májusban elkövetett makói hármasgyilkosság vádlottja keddi meghallgatásán Szegeden, a Csongrád Megyei Bíróságon.
2009. május 5. kedd 15:11 - HírExtra
A 27 éves, helybéli P. Józsefet előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberöléssel, kifosztással, valamint jármű önkényes elvételével vádolják. A vádirat szerint a vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már többször büntetett férfi 2008. május 17-én Makón egy családi házban meggyilkolta az ott lakó 78 éves nőt, annak 21 esztendős lányunokáját és a fiatal nő korábbi udvarlóját.

A keddi tárgyaláson a vallomástétel alatt kéz- és lábbilincset viselő vádlott azt mondta, hogy a 21 éves lánnyal és annak idős nagymamájával a barátja végzett. A vádlott közölte: 2008. május 17-én a barátja arra kérte, segítsen neki korábbi barátnőjének meggyilkolásában.

Ő elutasította ezt a kérést, ám a férfi megzsarolta azzal, hogy "elviteti" élettársát és néhány hetes gyermekét, ezért vele tartott a lány lakásába. P. József a bíróság előtt azt állította, hogy barátja lányok futtatásával is foglalkozott. Beszélt arról is, hogy a barátja megállapodott az ő húgával, hogy a lány prostituáltként fog dolgozni, s a bevételen felesben osztoznak. Erről a férfi és a nő szerződést is kötött. A bűncselekmény napján a lakásban ezt a szerződést is keresték.

A vádlott - akit a vallomástétel során Joó Attila bíró figyelmeztetett, hogy az esettel kapcsolatban már a hetedik-nyolcadik verziót adja elő - elmondta: barátja az alatt a néhány perc alatt végzett korábbi szerelmével, míg ő WC-n volt. Annak azonban állítása szerint szemtanúja volt, hogy a férfi megöli a lány 78 esztendős nagymamáját.

A vádlott állítása szerint ezt követően kezdtek el dulakodni, neki sikerült kicsavarnia a kést barátja kezéből, arra azonban nem emlékszik pontosan, miként ölte meg a férfit. P. József arról azonban részletesen beszámolt, miként rejtette el a bűncselekmény során viselt ruháját és a késeket, miközben barátja kocsijával menekült.

A férfi bevallotta, hogy az autóban magához vett 50 ezer forintot, valamint barátja bankkártyáját is, amellyel két alkalommal megkísérelt pénzt fölvenni. A bíró felolvasta a vádlott írásbeli vallomását is, amely néhány részletében ellentmondott a tárgyaláson előadottaknak. A nyomozás során tett egyik vallomása szerint – melyet szintén ismertettek a tárgyaláson - P. József barátjával már két héttel korábban készült a lány megölésére, s még azt is eltervezték, hogyan tüntetik el a ruhákat és a késeket.

A tárgyalás délután tanúk meghallgatásával folytatódik. Joó Attila bíró elmondta, hogy a büntetőtanács a következő négy tárgyalási napon tanúkat és szakértőket hallgat meg. Az ügyben előreláthatólag május 21-én születhet elsőfokú ítélet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását