2024. május 22. - Júlia, Rita

Telhetetlen a sztárcsapat?

A Manchester United már azzal rekordot állított fel, hogy 25 mérkőzés óta veretlen a labdarúgó Bajnokok Ligájában, de ennyivel nem elégszik meg.
2009. május 4. hétfő 12:20 - HírExtra
Ahhoz, hogy az Ágyúsok megakadályozzák a Vörös Ördögök BL-ismétlését, meg kell szakítaniuk a rivális veretlenségi szériáját, miután a múlt szerdai első találkozón 1-0-s vereséget szenvedtek.

"Magabiztos vagyok, mert tudom, hogy a csapat képes legyőzni a Unitedet, akár két góllal is. Kilencven percre vagyunk a finálétól" - mondta Arsene Wenger, a londoniak mestere, aki megjegyezte, nagyon fontos, hogy együttese szerezze az első találatot, mert onnantól egy új meccs kezdődik.

Az Arsenalnak azért is rendkívül lényeges a BL-szereplés, mert ez az egyetlen esélye, hogy négy egymást követő szezonban ne maradjon trófea nélkül. Ennek megfelelően a hétvégi bajnoki találkozón nyolc játékosát is pihentette a francia szakember, de együttese így is 3-0-ra nyert a Portsmouth vendégeként, ezzel bebiztosítva a negyedik, BL-indulást érő helyét a Premier League-ben.

További jó hír a fővárosiaknak, hogy a húzódás miatt négy meccset kihagyó holland Robin van Persie kedden visszatér.

A Manchester Unitednek szintén lesz egy fontos visszatérője: Rio Ferdinand éppen az első felvonáson sérült meg, s emiatt kihagyta a Middlesbrough otthonában aratott 2-0-s bajnoki diadalt, melynek köszönhetően Sir Alex Ferguson tanítványai őrzik listavezető pozíciójukat, s egy újabb lépéssel kerültek közelebb a klub 18. bajnoki címéhez.

A vendégek pokoli nehéz meccsre számíthatnak, ugyanis az Arsenal félelmetesen jó hazai pályán az európai kupaporondon: egyrészt öt mérkőzés óta nem kapott gólt, márpedig ez fél sikert jelenthet a keddi összecsapáson, másrészt 24 BL-meccs óta veretlenek otthonukban. A BL-ben legutóbb 2004-ben, a Chelsea-től kaptak ki az Ágyúsok otthon - még a Highburyben. Ugyanakkor érdekesség, hogy az Arsenal hét évvel ezelőtt ért el olyan eredményt hazai pályán a MU ellen, amely jelenleg továbbjutást érne számára.A keddi találkozó a BL-meccseken megszokott 20:45 órakor kezdődik.

A várható kezdőcsapatok:
Arsenal:
Manuel Almunia - Bacary Sagna, Kolo Toure, Mikael Silvestre, Kieran Gibbs - Abou Diaby, Alex Song - Theo Walcott, Cesc Fabregas, Samir Nasri - Emmanuel Adebayor
Manchester United:
Edwin van der Sar - John O,Shea, Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Patrice Evra - Darren Fletcher, Michael Carrick, Anderson - Cristiano Ronaldo, Carlos Tevez, Wayne Rooney
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását