2024. május 18. - Erik, Alexandra

Egységesen a disznónátha ellen

Az eddiginél is szorosabb együttműködésben igyekeznek szembenézni az Európai Unió tagországai az amerikai kontinensen feltűnt új influenzavírus jelentette fenyegetéssel, ugyanakkor továbbra is érvényes az, hogy az egészségügyi kockázatokkal szembeni felkészülés és védekezés nemzet illetékességi körbe tartozik - mutattak rá az egészségügyi miniszterek csütörtöki találkozójukon.
2009. május 1. péntek 07:02 - HírExtra
A rendkívüli luxembourgi ülés után kiadott közös közlemény szerint az unió és tagállamai eddig gyorsan és jól reagáltak az új vírus megjelenésére.

Andrulla Vasziliu egészségügyi biztos és Daniela Filipová, az elnöklő cseh egészségügyi miniszter azt is bejelentették, hogy együttműködik az unió a gyógyszeriparral is a kórokozó elleni szerek kifejlesztése érdekében. Vasziliu szerint "nagyon valószínű a járvány kitörése, de ez még nem jelenti azt, hogy halálos kimenetelű lesz".

A Mexikóba tartó repülőjáratok uniós körű felfüggesztéséről nem döntöttek, de jelezték, hogy az egyes tagállamok nemzeti hatáskörben hozhatnak ilyen értelmű határozatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását