2024. május 5. - Györgyi

Szocialista járművek szépségversenye

A szocialista ipar remekei, a Zsigulik, Barkasok, Trabantok motorjainak bőgésétől lesz hangos május 1-jén, pénteken a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeum környéke.
2009. április 29. szerda 10:46 - HírExtra
A rendezvényen veterán járművek idézik vissza az elmúlt évszázad majálisait. A nap retró hangulatban telik, az egyik helyi rádió kihelyezett kívánságműsort sugároz a helyszínről "Az Emlékpontból kérték" címmel, s megrendezik a szocialista autók szépségversenyét is. A bátrak körmöstraktoros kocsikázáson is részt vehetnek - közölte Medgyesi Konstantin, az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.

Az egykori kommunista országokban gyártott járművek szépségversenyére az érdeklődők saját - többek között Pannónia, Csepel, Barkas, Zaporozsec típusú - autóikat, motorjaikat vagy akár kerékpárjaikat nevezhetik be. Indulhatnak a sokak által a szocialista ipar szimbólumának tekintett, papírjaguárnak is nevezett Trabantok és az olasz licenc alapján gyártott orosz Zsigulik is. Az Emlékpont előtt összegyűlő kollekcióból a legszebb szocialista jármű titulusra az interneten keresztül szavazhatnak az érdeklődők.

A vállalkozó szelleműek kvízjátékon tehetik próbára tudásukat az egykori május elsejei felvonulások koreográfiájáról és a veterán járműcsodák műszaki paramétereiről; a helyesen válaszolók sör-virsli kupont nyernek.

A "Felvonulók, utánam!" program keretében rendhagyó tárlatvezetés lesz az e napon ingyenesen látogatható Emlékpontban. A bátrak és a "játszós ruhában" érkezők számára pedig a traktoros kocsikázást ajánlják a rendezők egy Hoffherr-féle "körmös" traktoron.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását