2024. május 18. - Erik, Alexandra

Másfél milliót keres Szilvásy

Szilvásy György alapfizetése 1,4 millió forint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. főigazgatójaként.
2009. április 29. szerda 06:52 - HírExtra
A politikus, aki korábban a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító, tárca nélküli miniszter volt, közölte, hogy ugyanolyan munkaszerződést kapott, mint amilyet elődje az MNV-nél. Az alapfizetéshez a társaság gazdálkodásának eredményességétől függő prémium is adódhat, mértékéről azonban még nincs döntés - tette hozzá.

A lap kérdésére Szilvásy elmondta: a kormányváltás során győzködték, hogy vállalja el az oktatási államtitkárságot, és többen arra is biztatták, hogy "akarjon" miniszter maradni, ám számára nyilvánvaló volt, hogy nem lesz a kabinet tagja. Ezt Bajnai Gordonnal már akkor tisztázta, amikor ő még csak miniszterelnök-jelölt volt.

Döntése mögött részben családi okok állnak (tavalyelőtt kisfia született). Szilvásy György ennél is fontosabb oknak nevezte, hogy "a hazugságokra, látszatokra épített durva támadások" nagyon mélyen érintették, az emberek elhitték, hogy olyan, amilyennek "a fideszes politikusok és apologétáik" beállítják, így személye nagyon terhelte volna az új kormányt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását