2020. április 4. - Izidor

Bolívia: Elfogták Rózsáék fegyverszállítóit

Őrizetbe vette a bolíviai rendőrség Rózsa Flores Eduardo csoportjának két feltételezett fegyverszállítóját Santa Cruzban - jelentette az ABI bolíviai hírügynökség.
2009. április 29. szerda 11:06 - HírExtra
A gyanúsítottakat kedden vették őrizetbe. Elfogásuk egybeesik azzal, hogy a nyomozást felügyelő ügyész, Marcelo Sosa áttette székhelyét Santa Cruzba. A városban vizsgálódik a képviselőház különbizottsága is a "zsoldosok" tevékenységéről, az Evo Morales elnök elleni állítólagos merénylet előkészületeiről.

A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai meg akarták ölni a baloldali államfőt.

Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájának szomszédos szobáiban lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgár Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert.

Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot, aki az ABI szerint bolíviai kiképzőközpontokat megjárt volt katona. A bolíviai hírügynökség azt állítja, hogy a három férfit tűzharcban lőtték le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását