2024. június 2. - Kármen, Anita

51 millió a nemzetiségi programokra az EKF-en belül

Nemzetiségi programokra 51 millió forintot költhetnek az Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében a kisebbségi önkormányzatok Pécsett, a döntésről szerdán sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
2009. április 29. szerda 16:40 - HírExtra
Gonda Tibor alpolgármester hangsúlyozta: az EKF-pályázatban nagy hangsúlyt kapott a baranyai megyeszékhely multikulturális jellege, ezért az első pillanattól egyértelmű volt az együttműködés a kisebbségekkel. A kisebbségi önkormányzatok 2010-ben 51 millió forintot költhetnek programokra.

A döntés előzményeit megvilágítva Gonda Tibor alpolgármester elmondta: volt némi dilemma a szervezéssel kapcsolatban, de végül úgy döntöttek, tiszteletben tartják a helyi kisebbségi önkormányzatok azon kérését, hogy maguk szervezzék meg ezeket a programokat.

Az alpolgármester kiemelte a romák rendezvényeit, ők az 51-ből 20 millió forinttal gazdálkodhatnak. Az okokról az alpolgármester elmondta: ők rendelkeznek a nemzetiségek közül idehaza igazi "művészeti elittel", amelynek tagjai vállalják identitásukat, akár a zene, akár a képzőművészet vagy újabban a színház terén.

Jelentős összeget, 7-7 millió forintot kap a német és a horvát nemzetiség, a kisebbek 2-2 millió forintból gazdálkodhatnak. A szerb önkormányzat vállalta Goran Bregovic zeneszerző, gitáros koncertjének megszervezését, ők csak erre további 7 millió forintot fordíthatnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. április 29. 16:49
Ismerve a komcsikat ez a dinero mind a ciganyoke lesz! Igaz ok nem "nemzetiseg"! Szomoru!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását