2024. június 1. - Tünde

Bocsánatot kértek a csecsemőrázó játékért

Nagy Britanniában a kisgyermekes szülők körében óriási botrányt keltett az az iPhone médialejátszóra szánt játék, amelynek célja síró csecsemők elhallgattatás. Az gyártó Apple bocsánatot kért, és kivette a játékot megvásárolható alkalmazások köréből - számolt be a BBC hírportálján.
2009. április 28. kedd 08:09 - HírExtra
A tiltakozók között gyermekvédelmi és orvosi szervezetek is megtalálhatóak voltak. A játék célja az volt, hogy addig kellett a csecsemő bölcsőjét ringatni (a telefont hintáztatni), míg a gyerek abba nem hagyta a sírást, és meg nem jelent két vörös X a szeme előtt.
"Ez az alkalmazás mélységesen sértő és normális esetben nem mehetett volna át az Apple letölthető szoftvereinek rostáján" - nyilatkozta az Apple. "Őszintén bocsánatot kérünk és köszönetet is mondunk a vásárlóinknak, amiért figyelmeztettek erre a baklövésre."

Az iTunes leírásában azért szerepelt a figyelmeztetés: "Sohase rázz egy igazi csecsemőt!"
Az amerikai orvosi szervezetek, amelyek agysérülésekkel foglalkoznak, azért is tartják rendkívül károsnak ezt a játékot, mert kimutathatóan éppen a csecsemők ringatása is okozhat sérüléseket. A szervezetek képviselői rendkívül elítélően nyilatkoztak az Apple-ről, amiért egy ilyen játékot átengedtek.

Jetta Bernier, a Massachusettsi Polgárok a Gyermekekért elnevezésű szervezet igazgatója szerint "elkeserítő, hogy egy ilyen Apple +játékban+ nemcsak a gyerek sírását hallgattathatják el, hanem kiolthatják a csecsemő életét is. Egyébként sok olyan normális módszer van, amellyel egy sírós babát meg lehet nyugtatni. A rázás nem tartozik ezek közé".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását