2024. május 14. - Bonifác

Sertésinfluenza: Újabb halálos áldozatok

Százötvenkettőre emelkedett a gyaníthatóan az új típusú sertésinfluenza következtében elhunyt emberek száma Mexikóban.
2009. április 28. kedd 08:15 - HírExtra
A WHO tizenöt tagú szakértői bizottsága hétfőn tartott újabb válságtanácskozást Genfben. A szakértők tanácsára Margaret Chan főigazgató úgy döntött, hogy az eddigi hármasról négyesre emeli a riasztási szintet - közölte Fukuda Keidzsi, a WHO egészségügy-biztonsági kérdésekben illetékes főigazgató-helyettese.

Keidzsi arra figyelmeztetett, hogy a világ egyetlen térsége sincs biztonságban a sertésinfluenza-vírustól. "Egy olyan korban, amikor az emberek repülőgéppel nagyon gyorsan utaznak szerte a világban, nincs olyan térség, ahova a vírus ne juthatna el" - mondta a főigazgató-helyettes, aki felszólította a világ országait, hogy fokozottan készüljenek. Hozzátette azonban, hogy a határok lezárása és utazási korlátozások bevezetése jelen pillanatban nem lenne helyes döntés. Hangsúlyozta azt is, hogy jelenleg nem tekintik elkerülhetetlennek a világjárvány kitörését.

Az Egyesült Államokban már negyven beteg esetében bizonyosodott be, hogy a madár-, a sertés- és az emberi influenza genetikai állományát társító A/H1N1 jelzésű új vírustörzs fertőzte meg őket. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter óvatosságra intette Mexikóba utazó honfitársait, az Európai Unió pedig azt tanácsolta mindenkinek, hogy csak a legszükségesebb esetben utazzon a sertésinfluenza által érintett térségekbe.

Utoljára 1968-ban volt világméretű influenzajárvány, a hongkongi influenza mintegy egymillió embert ölt meg szerte a világon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását