2024. május 8. - Mihály

A színésznők elnyomását vizsgálják

A dél-koreai színésznők munkakörülményeinek tisztázására indít vizsgálatot az ázsiai ország emberi jogi bizottsága.
2009. április 28. kedd 10:55 - HírExtra
"Korábban nem volt részletes esettanulmány a női előadóművészek jogi helyzetével kapcsolatban" - hangsúlyozta a bizottság a vizsgálat jelentőségét.

A közlemény szerint a felmérés június elején kezdődik és az év végéig le is kívánják zárni. A bizottság feltételezi, hogy még több olyan esetre is bukkannak majd, mint Dzsang Dzsa-Jon (Jang Ja-yeon) 30 éves színésznőé, aki néhány hete akasztotta fel magát. A tévésztár halála ügyében a rendőrség is nyomoz, mert felmerült a gyanú, hogy ügynöke arra kényszerítette, nyújtson szexuális szolgáltatásokat a szórakoztatóipar prominens tagjainak és újságíróknak.

Dél-Koreában az utóbbi időben több népszerű színész és színésznő menekült a halálba. A legutolsó esetről kedden tett jelentést a szöuli rendőrség: Vu Szung-Jon (Woo Seung-yeon) 26 éves színésznő és modell otthonában akasztotta fel magát. Családja szerint elkeserítette, hogy mostanában hiába jár meghallgatásokra, nem kapott új szerepet.

Az emberi jogi bizottság a színésznők szexuális kiszolgáltatottsága mellett anyagi helyzetüket is fel akarja tárni, mert úgy vélik, nincs biztosításuk és alulfizetettek.
A bizottság munkájának célja, hogy az egész szórakoztatóiparra érvényes jogvédelmi irányelveket dolgozzanak ki.

A továbbiakban más társadalmi csoportok, például a fedélnélküliek és az idősek emberi jogi helyzetét is fel akarják deríteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását