2024. május 16. - Mózes, Botond

Tovább bonyolódik az elrabolt lány ügye

A francia apjától az orosz anya által egy hónapja elrabolt francia-orosz kislány, Élise ügyében még sincs megállapodás, noha Anatolij Kucserena orosz ügyvéd az apával folytatott tárgyalások után erről számolt be.
2009. április 27. hétfő 12:36 - HírExtra
André a lapnak elmondta: volt felesége a francia bíróságon csak akkor számíthat jóindulatra, ha őszintén bevall mindent és bűnbánatot tanúsít. Ő maga azért szeretne enyhe ítéletet, hogy Élise-nek és az anya előző házasságából származó féltestvérének ne kelljen a börtönben látogatni anyjukat, s azért is, hogy Belenykaja ne töltsön tíz évet rács mögött.

André szerint a kompromisszum nem foglalja magában a kölcsönös lemondást a bírósági eljárásokról, mivel csakis a francia bíróság jár el Belenykaja ellen, míg vele szemben nincs orosz eljárás. Az orosz jogszabályok ugyanis nem tiltják, hogy egy szülő elvigye a gyerekét a másik szülőtől, amint azt ő tette tavaly szeptemberben - vélekedett a hétfőn megjelent lapinterjúban.

"Irinának be kell ismernie, hogy nagy butaságokat csinált, s vállalnia kell, hogy többet ilyet nem tesz. Keresetem visszavonása esetén többé nem lennék képes hatással lenni a dolgok menetére. Ez azonban nem jelenti, hogy fellépek a volt nejem ellen, kérhetem, hogy a bíróság a vádlott javára döntsön. Erről állapodtam meg Kucserena ügyvéddel, s ezért vállalta Irina, hogy bíróság elé áll. Ami a felügyeleti jogot és a gyerek elhelyezését illeti, erről még korai beszélni. Garanciákat akarok, hogy Irina nem rejti el újra Élise-t, ha elmegy hozzá. Most csak Kucserena telefonszáma áll a rendelkezésemre, amely bármikor változhat, az orosz rendőrség segítségére pedig nem számíthatok. Garancia az lenne, ha a két ország megállapodást kötne a gyermekek jogainak védelméről. Ez pedig nem megy gyorsan, ezért Élise egyhamar aligha látogat Oroszországba" - mondta az apa.

A kislányt egymástól sorozatosan elrabló szülők zavaros ügyéről előbb az a hír járta, hogy a szülők elváltak, s a francia bíróság a francia apának, majd később az orosz bíróság az orosz anyának ítélte a gyereket. Később kiderült, hogy még el sem váltak, a francia bíróság a gyermek ideiglenes elhelyezéséről hozott határozatot, orosz bíróság pedig még egyáltalán nem foglalkozott az üggyel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását