2024. május 18. - Erik, Alexandra

Tasnádi-per: az utolsó védőbeszéd

Az utolsó védőbeszéd is elhangzott hétfőn Tasnádi Péter büntetőperén, akit az ügyészség 16 bűncselekménnyel, köztük felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértéssel és emberölés előkészületével vádol.
2009. április 27. hétfő 12:56 - HírExtra
A védőbeszédet követően a 14 vádlottból mindössze ketten kívántak felszólalni, Tasnádi Péter nem élt ezzel a jogával. A tárgyalás szerdán folytatódik, akkor az ügyész és a védők is felszólalhatnak utoljára, és a vádlottak is élhetnek az utolsó szó jogával. Ítélethirdetés május 12-én lesz.

Az ügyészség szerint Tasnádi Péter 2001-től 2007 végéig - személyes sérelmei megtorlásaként - bűncselekmények megszervezésére, elkövetésére adott utasítást, esetenként már a börtönből illegálisan kijuttatott levelekben, illetve telefonon.

A vádlottak ellen benyújtott vádiratokban szerepel egyebek mellett emberölés előkészülete Tasnádi Péter volt felesége és az ő élettársa sérelmére, életveszélyt okozó testi sértés felesége ügyvédje, illetve anyósa sérelmére - akit savval öntöttek le -, személyi szabadság megsértése, sikkasztás, zsarolás és jelentős kárt okozó csalás is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását