2024. április 29. - Péter

Stagnál a fogyatákosok támogatása

Soltész Miklós (KDNP) hétfőn az interpellációk között arra hívta fel a figyelmet, hogy 2009-ben nominálisan ugyan nem csökkent a fogyatékos szervezetek támogatása, azonban az a tavalyival egy szinten maradt.
2009. április 27. hétfő 16:52 - HírExtra
Hozzátette: idén a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Szervátültetettek Szövetsége semmi pénzt nem kapott.Mint mondta, a kormány ezzel nagyban rontotta a szervezetek működési feltételeit, és ezáltal - mint fogalmazott - elvették az általuk képviselt polgárok esélyegyenlőségének lehetőségét is.

Feltette a kérdést: mikor kezdi meg a minisztérium a támogatások folyósítását ezeknek a szervezeteknek?

Herczog László szociális miniszter közölte: a 2009. évi szerződések megkötésének, valamint a támogatás folyósításának feltétele az előző évi támogatással való elszámolás elfogadása.

A beszámolók elfogadása azonban egyes szervezetek beszámolási fegyelme miatt jelentősen elhúzódott, volt olyan eset is, hogy a beszámolót vissza kellett adni átdolgozásra - tette hozzá.

Az ellenzéki képviselő a választ nem fogadta el, a képviselők többsége azonban 202 igen, 150 nem és egy tartózkodó szavazat mellett elfogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását