2024. május 3. - Tímea, Irma

Még nem csökkenek a miniszteri fizetések

A kormány terveivel ellentétben csak május végén fogadhatja el az Országgyűlés azt a jogszabályt, amely annak a lehetőségét teremti meg, hogy a miniszterelnök az egyes miniszterek illetményét legfeljebb 15 százalékkal csökkentse.
2009. április 27. hétfő 17:11 - HírExtra
A kabinet házszabálytól való eltéréssel tárgyaltatta volna a Bajnai-kormány első jogszabályát. Ha a parlamenti pártok hozzájárultak volna a házszabálytól való eltéréshez, akkor a államtitkárok jogállásáról szóló törvényjavaslatot még hétfőn elfogadhatta volna az Országgyűlés. A jogszabály a kihirdetést követően lépett volna hatályba, így a miniszterek fizetése akár már májustól csökkenthetett volna.

Nem született konszenzus a házbizottság hétfői ülésén - közölte Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese az MTI-vel. Hozzátette: a Fidesz-KDNP nem módosító indítványként akarta saját, a kormánytagok fizetését más módon csökkentő javaslatát benyújtani a kormány előterjesztéséhez, hanem azt kérte, hogy az legyen része a kormány előterjesztésnek.

Ezt a kormány nem támogatta, mert akkor a kabinetnek új előterjesztést kellett volna benyújtani, összedolgozva a két javaslatot - mondta Göndör István. A parlament így most sürgősséggel tárgyalja a kormány javaslatát, amely szerint május végén szavazhatnak arról, és június 1-jével léphet hatályba - fogalmazott a szocialista politikus. Kiemelte: így júniustól csökkenhet a miniszterek fizetése.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az MTI-nek azt mondta: a KDNP azt kérte a házbizottságon, hogy dolgozzák össze a kormány és az ellenzék javaslatát. A Fidesz azt szorgalmazta, hogy a két előterjesztést párhuzamosan tárgyalja a parlament - közölte, hozzátéve: az MSZP egyik javaslatot sem támogatta.

A fideszes politikus emlékeztetett arr, hogy hétfőn 54. alkalommal nem tűzte a többség javaslatukat napirendre, amely szerint a 2002-es szintre kellene visszaállítaná vissza a miniszterek, államtitkárok, szakállamtitkárok fizetését. Répássy Róbert kiemelte: 2002-ben 461 ezer forint volt a miniszteri illetmény, 2009-ben pedig közel 1,3 millió forint.
Répássy Róbert szerint a miniszterek fizetése a hatálybalépéstől függetlenül csökkenhetne május 1-től, a rendelkezést a kormány alkalmazhatja visszamenőleg is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

manioka
2009. április 27. 18:10
Nem csökkenteni kéne a tolvaj naplopók fizetését hanem a költségtérítést egy-az egyben elvenni, fizetéseket felezni, állami vezetők fizetését max. a minimálbér 10szeresében maximálni, leporolni a tolvajlásról titkosított aktákat, és fizettetni vagyonelkobzásokkal, a helikopterek, luxus villák, ékszerek, festmények után luxus adót fizetni, a korkedvezményes nyugdíjat csak és kizárólag fizikai állomány vehesse igénybe azt is 55 évesen, a nem fizikai irodában dolgozni tud még 60 évesen is.Amennyiben dolgozik nyugdiját kötelezően szüneteltetni, vagy később ha nem tartja be a játékszabályt megszüntetni, vagy dolgozik vagy nyugdíjas. Kivéve azoka aszerencsétlen nyugdijasok, akiknek a nyugdija a 100.000.- Ft-ot nem éri el, de ezek nem ebből a körből kerülnek ki. Luxus utazásokat luxus sólymokat elszámoltatni, visszafizettetni a milliárdokat, a mi pénzünkből senki ne költhessen luxusra magának és az egész pereputtyának.Már ezek után nem is kellene bennünket koldussá, nyomorékká tenni.
A piszkos párttámogatásokat egy az egyben megszüntetni, az egyházi támogatással együtt.
Miért nem ezeken kezdi a libatolvaj, ja vagy a fajtáját nem szabad bántani?
Baradlay
2009. április 27. 17:30
Van itt valaki aki hisz a mesekben???
Tolvajok gyulekezete!!!Kotelet gordonkanak!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását