2024. május 13. - Szervác, Imola

Hernádszentandrás jól bírja

A megáradt Hernád által közúton a külvilágtól elszigetelt Hernádszentandráson nyugodt a helyzet, a település éli mindennapjait. Az MTI tudósítóinak helyenként 50-80 centiméteres gyors sodrású vízben majd kilométernyit araszolva Pere felől sikerült bejutni
2008. július 27. vasárnap 15:21 - Hírextra
Hernádszentandrás belterületén jószerivel semmi sem utal az áradására, a község vasárnap délelőtt élte nyugodt, bezárt életét.

A faluba közúton nem lehet bejutni, a település mindkét - Hernádkércs és Pere felől megközelíthető - végét homokzsákokkal, fóliával szinte hermetikusan lezárták. Üveges Gábor polgármester az MTI-nek azt mondta: a Hernád minden egyes nagyobb áradásakor mindig hasonló a helyzet.

Viszonylag nyugodtak vagyunk; a szigetté vált falut ugyan minden oldalról körbeveszi a víz, de a körtöltésnek köszönhetően a településre nem tör be - mondta a polgármester.

Az MTI tudósítói Pere irányából tudtak bemenni Hernádszentandrásra, Hernádkércs felől valamivel rosszabb a helyzet. A Kiskinizs-Hernádkércs közötti utat is lezárták, az út mentén hömpölygő víz kukorica, búza és a napraforgó-mezőket öntött el, a termés vízben áll.

A Hernád a felső szakaszon egyébként szemmel láthatóan apad. A vízben álló fák törzsein megfigyelhető, hogy már 10-15 centiméterrel alacsonyabb a vízszint, mint korábban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását