2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Jobbuknak van esélye bejutni?

A Jobbik is szerezhet mandátumot az EP-választáson másfél hónap múlva a Marketing Centrum március végi közvélemény-kutatása szerint - tudatta az intézet az MTI-vel szerdán.
2009. április 27. hétfő 15:35 - HírExtra
A 2004-es EP-választással szinte azonos, 38 százalék körüli részvételi arányra lehet számítani a június 7-i választáson. A felmérés idején három párt jutott volna át az ötszázalékos küszöbön. A Fidesz várhatóan 15 mandátumot szerezne, az MSZP hatot, a Jobbik pedig egyet.

Az MSZP és a Fidesz támogatói gyakorlatilag azonos részvételi elszántságot mutatnak. Az MDF és az SZDSZ támogatóinak szavazási hajlandósága azonban jóval kisebb, mint a nagy pártoké. A Jobbik radikális szavazói viszont érzik a lehetőséget és valószínűleg tízből kilencen részt vesznek a választáson. Így viszonylag alacsony választási részvétel esetén, a Jobbik várhatóan átlépi az ötszázalékos küszöböt.

Még sok a bizonytalan szavazó, a "hezitálok aránya 44 százalék".A Marketing Centrum március 26-a és 31-e között készült felmérése során 1011, országszerte véletlenszerűen kiválasztott felnőtt válaszolt a kérdésekre. Az úgynevezett véletlensétás mintavételi eljárásából eredő kisebb aránytalanságokat több szempontú súlyozással korrigálta az intézet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását