2024. március 29. - Auguszta

Íme Hunvald "helyettese"

Az MSZP budapesti szervezete által megnevezett Kivágó Iván Györgyné veheti át Hunvald György helyét a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójában.
2009. április 26. vasárnap 13:48 - HírExtra
Tiba Zsolt főjegyző, a Fővárosi Választási Iroda vezetője az MTI-nek elmondta: ha nem érkezik kifogás a döntés ellen, akkor a törvényben előírt határidő letelte után, szerda délután az FVB kiadja az új képviselőnek a mandátumot, és Kivágó Iván Györgyné a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén leteheti a képviselői esküt - jegyezte meg.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti szervezetének ügyvezető alelnöke az MTI-nek szombaton elmondta: az elnökség egyhangúlag javasolta a döntésre jogosult párttanácsnak, hogy Kivágó Iván Györgyné, a XXIII. kerület alpolgármestere legyen Hunvald György utóda. A párttanács formálisan hétfőn hozza meg titkos szavazással a döntését, de a testület tagjaival lefolytatott telefonos egyeztetés alapján az MSZP már szombaton bejelentette az FVB-nél az új jelöltet.

Molnár Zsolt közölte, hogy a rendkívül szoros határidők miatt választották ezt a módszert, mivel csak így érhető el, hogy már csütörtökön elfogadják a főváros költségvetését. Az alelnök megjegyezte: ha netán a hétfői titkos szavazás eredménye más lenne, akkor új jelölés és új szavazás lesz. Ennek ismeretében vállalta a képviselőséget Kivágó Iván Györgyné.

Hunvald György, aki a VII. kerület polgármestere is, február közepétől előzetes letartóztatásban van a városrészben kipattant ingatlanügyek miatt. Letartóztatásával megszűnt a Fővárosi Közgyűlésben az MSZP-SZDSZ koalíció egyfős többsége. Emiatt a törvényben előírt március 15-ei határidőig nem fogadták el a főváros költségvetését. A büdzsé tervezetéről azóta egyeztet a közgyűlés öt frakciója. A több mint 530 milliárd forintos költségvetést csütörtökön akár az ellenzék nélkül is elfogadhatja a közgyűlés, ha Kivágó Iván Györgyné leteszi a képviselői esküt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását