2024. április 25. - Márk

Emléktábla a meggyilkolt lánynak

Négy- ötszázan emlékeztek a tavaly novemberben meggyilkolt H. Nórára szombaton Kiskunlacházán a Kinizsi utca melletti kiserdőben, ahol felavatták a kislány emlékére készített márványtáblát.
2009. április 26. vasárnap 07:48 - HírExtra
Répás József polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat helyi civil szervezetekkel és egyesületekkel összefogva, a gyászoló család kívánságait is figyelembe véve készíttette el a márványtáblát, amely oda került, ahol a kislány holttestét megtalálták.

A megemlékezésen a nagyközség polgármestere a közösség és a helyi összefogás erejéről, valamint arról beszélt, hogy elsősorban a szűkebb környezet és a családok felelőssége, hogy mindent megtegyenek gyermekeik védelmében. Megjelent a tábla avatásán a 2006. októberében Olaszliszkán meglincselt Szögi Lajos kislánya is – közölte Répás József.

A megemlékezést követő koncert bevételét a kiserdei emlékhely létesítésére ajánlották fel, az önkormányzat ugyanis megelőlegezte ennek költséget.

Tavaly november 23-án ismeretlen tettes megölte a kiskunlacházi művelődési központban tartott diszkóból egyedül hazafelé tartó H. Nórit, akinek holttestére a közeli kiserdőben bukkantak rá. A rendőrség nagy erőkkel kezdte el a nyomozást, de a 11 millió forintos nyomravezetői díj ellenére sem sikerült eddig gyanúsítottat találni.

Papp Péter, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója az MTI-t arról tájékoztatta, hogy több száz embert hallgattak ki, számos DNS mintát vettek, de egyelőre nincs a közvéleménnyel is megosztható érdemi eredmény. Időközben az ismeretségi körből származó gyilkos elmélete megdőlt, vagyis sokkal tágabb körben keresik a tettest – fűzte hozzá Papp Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását