2024. április 24. - György

Demszkyék még az autakat sem tudják rendbehozni

Az előző évekhez képest lassul az útfelújítások tempója a fővárosban a különböző nagyberuházások miatt; idén 36 kilométernyi útburkolatot újítanak fel összesen 43 útszakaszon - közölte Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester pénteken.
2009. április 24. péntek 13:33 - HírExtra
Többi között a hídfelújítások, a 4-es metró építése, a Budapest Szíve projekt és a főgyűjtőcsatorna kialakítása miatt kénytelen lassítani az útfelújítások ütemét a főváros - részletezte sajtótájékoztatóján a főpolgármester, hozzátéve, hogy jövőre már kétszer annyit utat újítanak meg, mint az idén.

Demszky Gábor elmondta, hogy a 2009-es - egymilliárd forint összköltségű - útfelújítások első ütemében több más mellett felújítják a XIII. kerületi Béke utcát, a Gyöngyösi utca és a Béke tér között, a Gogol utcát, a Hegedűs Gyula utca és a Váci út között, a III. kerületi Jablonka utat, a Farkastorki út és a buszforduló között, a IV. kerületben a Kiss János utca teljes pályaszerkezetét átépítik a Görgey Artúr és a Szilágyi út között és már tart a XIV. kerületben az Öv utca rekonstrukciója az Erzsébet királyné útja és a Telepes utca között.

További munkálatok folynak az I. kerületi Aladár utcában, a Törökbálinti úton és a XII. kerületi Bürök utcában - tette hozzá.

Az első ütem munkálatai márciusban kezdődtek és várhatóan július közepéig fejeződnek be.

A második ütemben megújul többek között a Budai alsó rakpart, a Thököly út, valamint a Ferihegyi út egy-egy szakasza, a Hűvösvölgyi út és a Budakeszi út bizonyos szakaszai - mondta a főpolgármester.

Hozzátette: a második ütem a közbeszerzési eljárások után - várhatóan június végén - kezdődhet és augusztus végéig, iskolakezdésig zárulhat le.

Demszky Gábor szólt arról is, hogy a jövő évben a fővárosi önkormányzat mintegy 75 kilométernyi útszakasz felújítását tervezi. Az útfelújításokat összesen 87 szakaszon végzik majd.

A tájékoztatón kiosztott sajtóanyag szerint 2005-ben 80 kilométernyi, 2006-ban 200, 2007-ben 120, 2008-ban pedig 23 kilométernyi útburkulat újult meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2009. április 24. 14:05
Hogy miért nem hallom gyakrabban azt a jogosnak tűnő skandálást ,hogy "Demszky takarodj" ???
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását