2024. május 16. - Mózes, Botond

Több támogatást adna az Európai Parlament

Támogatta az Európai Parlament a strasbourgi plenáris ülésen pénteken elfogadott egyik jelentésében azt , hogy az eddigi felső határérték kétszeresére, azaz 50 milliárd euróra emeljék az euróövezeten kívüli tagállamok fizetési mérlegéhez nyújtható, középtávú pénzügyi támogatás maximumát. Magyarország és Lettország korábban ebből a keretből jutott 6,5 milliárd eurós kölcsönhöz
2009. április 24. péntek 17:47 - HírExtra
A jelentésről szóló vitában a néppárti frakció vezérszónokaként szólalt fel Becsey Zsolt (Fidesz). A képviselő azt mondta, nem érti, miért kell ilyen "pánikszerűen" tárgyalni a kérdést, "hiszen az eddig 25 milliárd eurós keretbe még a hirtelen román segítségnyújtás is beleférne". Becsey úgy vélte, "politikai probléma, sőt szégyen, hogy a megszorult, eurózónán kívüli tagállamok fizetésimérleg-hiteleit nem az unió oldja meg, hanem ezt koprodukcióban az IMF-fel (Nemzetközi Valutaalap) tesszük". A szolidaritás mint az unió alapértéke mondott csődöt - mondta a képviselő.

Herczog Edit (MSZP) arról beszélt, hogy a "a válság hosszát és nagyságát nem tudjuk előre jelezni, mindig követjük. Ha nem is tudunk a válság elé menni, törekednünk kell, hogy minimálisra szorítsuk a reagálási időt, és maximalizáljuk a transzparenciát, a demokratikus folyamatot és a hatékonyságot".

A szocialista képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország és Európa kizárólag abban az esetben kerülhet ki megerősödve a válságból, ha felismeri az új ipari forradalomban rejlő versenyelőnyt. Herczog Edit szerint azonnali lépéseket kell tenni az új pénzpiaci szabályozás kialakítására, a gazdaság növekedési pályára állítására, az igazságos globális kereskedelem létrehozására, munkahelyteremtésre, a nemek közötti esélyegyenlőség biztosítására, továbbá a mélyülő szegénység felszámolására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását