2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tárgyalják a fegyverrel visszaélő szocialista képviselő ügyét

Megkezdődött a Vadász János volt szocialista politikus ellen, lőfegyverrel való visszaélés miatt indított büntetőper szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon .
2009. április 22. szerda 14:05 - HírExtra
Vadász János 2007 júliusában került konfliktusba egy kerékpárossal az Andrássy úton a Kodály köröndnél, amelynek során a volt politikus egy pisztolyt vett elő. Az ügyészség őt lőfegyverrel való visszaéléssel, míg a Vadász János autójára csapó kerékpáros férfit rongálással vádolja. A vádirat szerint az autó teteje behorpadt, és így 200 ezer forintos kár keletkezett benne.

A két vádlott a tárgyaláson különbözőképpen emlékezett vissza a két évvel ezelőtt történtekre: míg az elsőrendű vádlott arról beszélt, hogy nem fogott fegyvert a kerékpárosra, csupán csak elővette azt, addig a másodrendű vádlott azt állította, hogy Vadász János ráirányította a pisztolyát.

A fiatal férfi a bíróságon közölte, Vadász János, miután elővette a fegyvert, azt mondta: nem fél meghúzni a ravaszt.

A vádlottak a fegyver elővételét megelőző esemény több pontjára is másképpen emlékeztek vissza.

A bíróság meghallgatta tanúként azt a nőt, aki az események egy részének szemtanúja volt, ő azt mondta: Vadász János "végig rátartotta a fegyvert" a kerékpárosra.

Vadász János védője, Magyar György azt MTI-nek elmondta, védekezésük lényege, hogy a fegyverrel összefüggésben valójában a vádlott tévedésben volt. Abban a téves feltevésben, hogy arra engedélyt kérni nem kell. Mint közölte, Vadász János amúgy rendelkezett fegyvertartási engedéllyel egy másik fegyverére.

Védence az ügyben szereplő pisztolyt, amely alkalmatlan volt a használatra, kifejezetten a megijesztés céljából vette elő, hogy távol tartsa magát az őt ért jogtalan támadástól - mondta Magyar György, aki hozzátette: az említett fegyver korábban nem volt engedélyköteles, csak utóbb vált azzá.A tárgyalást elnapolták, a per szeptember 22-én folytatódik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását