2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fidesz-irodát támadtak meg

Kővel bedobták a kőszegi Fidesz-iroda ajtajának üvegtábláit, a Fidesz feljelentést tett az ügyben - közölte az ellenzéki párt szerdán az MTI-vel.
2009. január 21. szerda 10:20 - Hírextra
A dobálás még hétfő este történt, az esetnek szemtanúja is van, a szemközti épület egyik lakója ugyanis meghallotta a csörömpölést és látta az elszaladó tettest.

A Fidesz feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt. A kár értéke mintegy 50 ezer forint.
Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére elmondta: a rendőrség rongálás alapos gyanújával folytat nyomozást az ügyben, ismeretlen tettes ellen.

A bejelentés hétfő este 10 óra körül érkezett a kőszegi rendőrkapitányságra. A kiérkező járőrök megállapították, hogy valaki két kockakővel dobta be az iroda ajtajának üvegét - közölte.
Hozzátette: a rendőrség minden esetben rögzíti a helyszínen fellelhető nyomokat, szavai szerint ez rutin eljárás.

Básthy Béla, a Fidesz kőszegi szervezetének elnöke elmondta: irodájuk a kisváros központi részén, a Rajnis utcában van, amelyet édesapja, Básthy Tamás országgyűlési képviselő is irodaként használ.

Elmondása szerint a szemtanú a támadás után Huber Lászlót, Kőszeg polgármesterét hívta fel telefonon, aki őt riasztotta, majd a helyszínre sietve - mint a Fidesz helyi elnöke - értesítette a rendőrséget. A rendőrök az irodát lefényképezték, szagmintát, a kőről pedig DNS-mintát vettek. A szemtanú az elkövetőről sajnos nem tudott részletes személyleírást adni.

Básthy Béla elmondta azt is: az elkövető személyéről sejtésük sincs, mint ahogy egyelőre a politikai motiváció sem bizonyítható egyértelműen. Bár szavai szerint nehezen elképzelhető, hogy más okból törték volna be a Fidesz-iroda ajtaját, hiszen az ajtót rács védi, behatolás nem történt, az irodából pedig semmi sem tűnt el.

Hozzáfűzte: szándéka szerint szerdán feljelentést tesz a rendőrségen rongálás miatt. Legutóbb tavaly december 30-án történt hasonló eset, akkor a miskolci Fidesz-iroda ablakait törték be, amit Pelczné Gáll Ildikó, a párt alelnöke brutális célzatú politikai támadásnak nevezett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását