2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szétszakad a Magyar Kolaíció Pártja?

Sajtóértesülések szerint várhatóan kilép a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának parlamenti frakciójából Bugár Béla, a párt volt elnöke.
2009. április 22. szerda 10:05 - HírExtra
A legnépszerűbb szlovákiai magyar politikus szerda délelőttre sajtóértekezletet hívott össze, amelyen a Új Szó és a Sme című pozsonyi napilapok értesülése szerint bejelenti, hogy kilép a párt parlamenti frakciójából. Bugárral együtt várhatóan további három képviselő - Bastrnák Tibor, Gál Gábor és A. Nagy László - is elhagyja az MKP parlamenti csoportját.

Ezt az információt az érintettek egyelőre nem erősítették meg, de nem is cáfolták. A múlt héten Simon Zsolt volt mezőgazdasági miniszter és parlamenti képviselő hagyta el az MKP parlamenti frakcióját. Simon lemondott minden tisztségéről és a pártból is kilépett. Döntését azzal indokolta, hogy nem tud egyetérteni a párt mai vezetésének, elsősorban Csáky Pál elnöknek a politikai stílusával.

A Sme úgy tudja: szerda reggel még összeül az MKP parlamenti frakciója, s többen szeretnék meggyőzni Bugárt, hogy változtassa meg döntését. Ha Bugár és hívei valóban kilépnek a frakcióból, az MKP fennállása óta a legsúlyosabb belső válságba kerülhet. Míg Simonnal néhány tucat személy hagyta el a pártot, a volt elnökkel több százan távozhatnak. Az a veszély is fenyeget, hogy a szakadárok új pártot alapítanak - jegyzi meg a lap.

Csáky Pál az MKP országos elnökségének hétfői ülése után úgy nyilatkozott, hogy a pártban nincs komolyabb belső konfliktus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását