2024. május 18. - Erik, Alexandra

Megkezdődött minden idők egyik legnagyobb terrorista pere

Rendkívüli biztonsági intézkedések közepette az elmúlt évek legnagyobb terrorista pere kezdődött meg szerdán Németországban.
2009. április 22. szerda 11:31 - HírExtra
A vádlottak padján három német és egy török állampolgár ül, akik az IDU úgynevezett Saar-vidéki csoportját alkották.

A három németet a hatóságok másfél évvel ezelőtt vették őrizetbe, míg negyedik társukat Törökországban fogták el. A németek közül kettő korábban az iszlám vallásra tért át.

A több száz oldalas ügyészségi jelentés szerint a nyomozó hatóságok a csoport különböző Saar-vidéki rejtekhelyein hatalmas mennyiségű, "házi készítésű" robbanóanyagot foglaltak le. Hivatalos közlés szerint, amennyiben a gyanúsítottak a tervezett merényleteket végrehajtották volna, azok véresebbek lettek volna, mint az 56 halálos áldozattal járó, 2005. júliusi londoni és a 191 halálos áldozatot követelő, 2004. márciusi madridi merénylet.

Bírósági források szerint a szerdán kezdődött per akár két évig is eltarthat. A 23 és 30 év közötti gyanúsítottakat terrorszervezeti tagsággal, illetve gyilkos merényletkísérletek tervezésével vádolják. Amennyiben a vádpontok beigazolódnak, a terroristákra életfogytig tartó, illetve legkevesebb 10 évi börtön vár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását