2024. május 18. - Erik, Alexandra

Brutális programot hírdet az MSZP

Cser-Palkovics András (Fidesz) szerint a megszorító MSZP-csomag brutális, felhatalmazás nélküli és családok tíz- és százezreit fogja lehetetlen helyzetbe hozni.
2009. április 22. szerda 14:35 - HírExtra
Az ellenzéki politikus szerdai közleményében azt írja: "egy soha, senki által, semmire meg nem választott, tehát illegitim miniszterelnök mindenfajta felhatalmazás nélkül le akarja nyomni az emberek torkán a minden eddiginél brutálisabb megszorításokat tartalmazó MSZP-csomagot".

Cser-Palkovics András, aki Török Zsolt szerdai sajtótájékoztatójára reagált, úgy fogalmazott: az MSZP-csomag azokat az embereket bünteti, akik Magyarország jelenlegi állapotáról nem tehetnek. "Ez sokkal brutálisabb, mint bármely eddigi Gyurcsány-csomag, vagyis azt lehet mondani, hogy Bajnai Gyurcsányabb a Gyurcsánynál" - írja.

Török Zsolt szocialista képviselő sajtótájékoztatóján közölte: a családi pótlék összegének két évig történő befagyasztásával az államháztartásnak jelentős megtakarításokat biztosíthatnak, és talán a családok sem érzik meg olyan nagy mértékben az emelés elmaradását.

Elmondta azt is: szerinte támogatható lenne az, ha a családi pótlék adót nem viselő, adóalapot növelő jövedelemnek minősülne. Ennek a módszernek az alkalmazásával a tehetősebbek a családi pótlékból is adóznának, az alacsonyabb jövedelműeket pedig nem érintené a változás - vélekedett az MSZP országgyűlési képviselője.

Úgy vélte, ezt úgy kellene megvalósítani, hogy a minimálbért és az a körüli jövedelmet kapóknál a kedvezményt megemelik.

Hozzátette: idén már nem lenne a családi pótlék adót nem viselő, adóalapot növelő járandóság, a változásokat 2010 januárjában vezetnék be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását