2024. június 2. - Kármen, Anita

John Emese kompromisszumkötésekről beszélt

A jelenlegi kampányidőszakban kompromisszumokra, nyugodt belső életre és nem kibeszélésre van szükség az SZDSZ különböző testületeiben - nyilatkozta John Emese az MTI-nek pénteken.
2009. április 18. szombat 08:22 - HírExtra
A párt ügyvivője, fővárosi frakcióvezetője elmondta, hogy az elmúlt időszakban ő is megkötötte azokat a kompromisszumokat, amelyek szükségesek voltak ahhoz, hogy az ügyvivői testület és a frakció zökkenőmentesen tudjon együttműködni.

A politikus leszögezte: értetlenül áll az előtt, hogy az ügyvivői testület egyes tagjai tovább élezik a helyzetet, ami azáltal alakult ki, hogy három SZDSZ-es képviselő a parlamentben nem támogatta a miniszterelnök-jelöltet. A politikus megerősítette az MTI megjegyzését, hogy Sándor Klára ez ügyben tett nyilatkozataira utal ezzel a megállapításával. John Emese úgy véli, hogy megvan az esélye a nyugodt, kiegyensúlyozott helyzet kialakításának.

Hozzátette: abban bízik, hogy három érintett politikustársa a kormányprogram tartalmi elemeit megszavazza majd. Mint mondta, lát esélyt arra, hogy az SZDSZ országgyűlési frakciója egységesen szavaz majd ez ügyben.

John Emese hangsúlyozta, hogy nem érti miért indult el néhány frakciótag egy másik irányba, és miért szorgalmazza egyesek kizárását. Közölte: azért sem érti ezeket a felvetéseket, mert láthatóan nincs meg a támogatottsága a frakcióban a kizárási javaslatnak. "Ezért teljesen szükségtelen a feszültséget tovább kelteni" - jegyezte meg.

Leszögezte, hogy nem érti Sándor Klára nagy aktivitását ez ügyben. Hangsúlyozta azt is, hogy szerinte aki elutasította Ficsor Ádámot, az nem a kormányprogramra mondott nemet, ezért szó sem lehet arról, hogy bárkit is kizárjanak a frakcióból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását