2024. május 16. - Mózes, Botond

Váadat emeltek egy strici és rendőr komája ellen

Egy prostituáltakat futtató férfi és egy, ebben neki segítséget nyújtó rendőr ellen emelt vádat a Kaposvári Nyomozó Ügyészség - közölte Fekete Róbert, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-vel.
2009. április 17. péntek 16:30 - HírExtra
A vád hivatalos személy által kötelességszegéssel és hivatali helyzettel visszaélve elkövetett vesztegetés és más bűncselekmény elkövetése - mondta.

A szóvivő tájékoztatása szerint az első rendű vádlottat, egy somogyi településen szolgálatot teljesítő rendőrt korábban a bíróság hivatalos személyként elkövetett közokirat-hamisítás és más bűncselekmény miatt végrehajtandó szabadságvesztésre ítélt, ám az ítélet jogerőre emelkedéséig továbbra is rendőrként dolgozott.

A lányokat futtató másodrendű vádlottal 2007 decemberében ismerkedett meg, akivel megállapodott abban, hogy anyagi ellenszolgáltatás fejében nem háborgatja a férfi által foglalkoztatott prostituáltakat, illetve tájékoztatja őket az esetleges rendőri intézkedésekről.
Az elsőrendű vádlott azt is vállalta, hogy - rendőri mivoltával visszaélve - a konkurens prostituáltakat eltávolítja társa területéről, hogy ezzel is segítsen növelni a lányok forgalmát és társa üzletének bevételét - számolt be a két férfi közötti kapcsolatról a szóvivő.

Hozzátette: a lányok futtatója a rendőrnek ellenszolgáltatásként közvetett úton pénzt juttatott el.

A két vádlott közötti kapcsolat addig tartott, míg a rendőr korábbi ügyében le nem zárult jogerősen az eljárás.A rendőr azóta az előző ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését tölti, társát ebben az ügyben előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását