2024. április 24. - György

Könnyű ellenfeleket kaptunk a vb-n

Németország, Kanada és a Dél-afrikai Köztársaság lesz a csoportellenfele a magyar férfi vízilabda-válogatottnak a nyári, római vizes világbajnokságon.
2009. április 17. péntek 13:16 - HírExtra
A Rómában lezajlott eseményen Kemény Dénes olimpiai bajnok együttese mellett az Egyesült Államok pekingi ötkarikás ezüstérmes gárdáját, továbbá a Világliga-első szerb és az Európa-bajnok montenegrói válogatottat emelték ki. Így már csak a második kalapban kaphatott helyet a világbajnoki címvédő horvát, s ugyanitt a vb-bronzérmes spanyol, valamint a vendéglátó olasz csapat is. Ennél fogva juthatott volna innen nehezebb rivális is a legutóbbi, 2007-es világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatottnak, mint az amerikai kontinenst képviselő, s e kvartett leggyengébb tagjának számító Kanada. A harcos, de a magyarok által évek óta mindig legyőzött németek sem jelenthetnek gondot, Afrika reprezentánsa pedig leginkább csak az edzőpartner szerepét töltheti be Biros Péterékkel szemben.

Az olimpiai negyedik helyezett magyar női vízilabda-válogatott a korábbi világbajnok, most vb-házigazda olaszokkal, továbbá a kínaiakkal és az üzbégekkel alkot egy csoportot. Az itáliaiakkal nyilvánvalóan nehéz dolguk lesz Petrovics Mátyás kiválasztottjainak, a pekingi olimpián ötödik kínaiak sem ígérkeznek könnyű ellenfélnek, Üzbegisztán legjobbjai viszont nem okozhatnak főfájást.

A csoportokból mindkét nemnél az első helyezett automatikusan kerül tovább a legjobb nyolc közé, míg a fennmaradó négy hely tulajdonosának kilétére a kvartettek második és harmadik helyezettjeinek keresztbejátszásos mérkőzése derít fényt. A negyeddöntőben már párokra osztva, egyenes kieséses rendszerben folytatódik a római vb, amelynek pólós programja július 19-én indul és augusztus 1-jén zárul.

A vb-csoportok összetétele:

férfiak:
A csoport: Dél-afrikai Köztársaság, Kanada, Németország, MAGYARORSZÁG
B csoport: Montenegró, Horvátország, Kína, Brazília
C csoport: Kazahsztán, Szerbia, Ausztrália, Spanyolország
D csoport: Egyesült Államok, Macedónia, Olaszország, Románia

nők:
A csoport: Üzbegisztán, Kína, Olaszország, MAGYARORSZÁG
B csoport: Oroszország, Egyesült Államok, Görögország, Kazahsztán
C csoport: Új-Zéland, Kanada, Dél-afrikai Köztársaság, Ausztrália
D csoport: Németország, Brazília, Spanyolország, Hollandia
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását