2024. április 27. - Zita

Döntő és elődöntő egy napon

Vasárnap két rangos kézilabda-mérkőzést is rendeznek az országban: előbb a férfi Magyar Kupa fináléjára kerül sor Budapesten, majd a Győr az osztrák Hypo NÖ-t fogadja a női Bajnokok Ligája elődöntőjében.
2009. április 17. péntek 10:15 - HírExtra
Az 51. MK-ban óriási meglepetés lenne, ha nem a címvédő Pick Szeged és a bajnok MKB Veszprém csapna össze a Syma Csarnokban. A Tisza-partiak a Gyöngyösi Főiskolával, a veszprémiek pedig az NB I/B-ben listavezető FTC-Cityline együttesével találkoznak a szombati elődöntőben. A Veszprém eddig 17-szer, a Szeged pedig hatszor nyert MK-t. A tavalyi, rendbontással végződött szegedi döntőben a hazaiak 27-22-re verték a nagy riválist.

A négyes döntő fontos eseménye lesz, hogy a Veszprémben ismét pályára léphet Zerko Sesum, aki február 8-án, a román Marian Cozma meggyilkolásakor súlyos fejsérülést szenvedett. Hiányozni fog viszont a beállós Gál Gyula, aki térdszalagszakadás miatt ebben az idényben már nem léphet pályára.

A női BL-ben a Győrnek csak egy gól a hátránya Németh András, Tóth Tímea, Kirsner Erika és Léránt Vivien együttesével, a Hypo NÖ-vel szemben. A rengeteg hibával tarkított első felvonás utózöngéjeként az osztrákok megpróbálták elérni, hogy Görbicz Anitát, a győri gépezet motorját tiltsák el, mivel állon vágta Tóthot. Az európai szövetség végül nem fogadta el az érveket, és az irányító pályára léphet a visszavágón. Az ETO eddig egyszer sem jutott el a BL fináléjába, és most sem érezheti magát páholyban, mert volt már rá példa, hogy az idegenbeli jó szereplés után otthon botlott...

A másik ág első meccsén Kovacsicz Mónika együttese, a dán Viborg 34-28-ra diadalmaskodott Szűcs Gabriella és Borbás Rita alakulata, a román Oltchim Valcea otthonában. Amennyiben a Viborg mellett a Győr jut tovább, akkor a magyarok idegenben kezdenek a fináléban.

A hétvége programja:

szombat:
Budapest Bank férfi Magyar Kupa (Syma Csarnok):
elődöntők:
MKB Veszprém - FTC-CityLine 13:15 ó
Pick Szeged-Gyöngyösi Főiskola 15:45 ó

vasárnap:
a 3. helyért: 10:15 ó
döntő: 12:45 ó

Női BL, elődöntő, visszavágók:

szombat:
Viborg (dán)-Oltchim Valcea (román) 14:05 ó (az első mérkőzésen: 34-28)

vasárnap:
Győri Audi ETO KC-Hypo NÖ (osztrák) 16:15 ó (25-26)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását