2024. május 5. - Györgyi

Button megmutatja

Jenson Button, a Forma-1-es Brawn GP pilótája élesen visszautasította Flavio Briatore kijelentéseit: a Renault csapatfőnöke pénteken kétségbe vonta a brit versenyző vezetési képességét.
2009. április 17. péntek 19:15 - HírExtra
"Az ilyen jellegű nyilatkozatok hiteltelenné teszik a sportágat. Ha már a képességeimet vitatta, Flaviónak emlékeznie kellene arra, hogy a télen megpróbált átcsábítani a csapatához - mondta a vb-pontversenyben éllovas Button, majd hozzátette: "Nyilvánvalóan most nagyon dühös, mivel kiderült, hogy az általunk használt diffúzorok szabályosak, sőt, azt hiszem csalódott is, mert nem sikerült olyan versenyképes autót építeniük, mint a miénk."

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) fellebbviteli bírósága szerdai döntésében szabályosnak ítélte a Brawn GP, a Toyota és a Williams csapatok által használt diffúzorokat.
A három istálló által használt hátsó légterelők, áramlásgyorsítók alkalmazását a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj előtt a rivális Ferrari, a Red Bull, a Renault és a BMW-Sauber támadta meg, mert szerintük ellentétesek az idei évre vonatkozó szabályokkal.

A panaszt a versenybírók elutasították, így a három kritizált istálló Melbourne-ben és másfél hete, a Malajziai GP-n is ezzel indulhatott, Button pedig mindkét idei futamon a dobogó legfelső fokára állhatott.

Button a kínai GP pénteki első szabadedzésén a második, míg a 2. tréningen a legjobb időt érte el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását