2024. május 18. - Erik, Alexandra

A poltikai elemzők is megszenvedik a válságot

Bár a zavarossá vált belpolitikai helyzetben mind több cég rendel politikai analízist a hazai műhelyektől, az elemzőcégek megszenvedik a válság hatásait.
2009. április 17. péntek 06:56 - HírExtra
Erőteljesen megérzi a válságot a Vision Consulting. Az intézet már 2006 óta teljes egészében a gazdasági szereplők számára nyújtja szolgáltatásait, politikai vagy állami szervezetnek nem dolgozik, így a megrendelések száma szükségszerűen csökkent - mondta a Napinak Török Gábor politológus, az intézet igazgatója. Eddig a költségcsökkentés miatt a nyolc elemző munkatárs közül kettőt kellett elbocsátani, más jellegű megszorításra nem volt szükség - tette hozzá.

A politikai kockázatokkal kapcsolatos elemzések tekintetében a bel- és külföldi megrendelések növekvő trendjéről számolt be a Political Capital Institute igazgatója. A válságra a Political Capitalt is magában foglaló cégcsoport megelőző ésszerűsítésekkel reagált, ezek keretében történtek személyi átszervezések is, de összességében a dolgozói létszám nem csökkent - mondta.

A válság kedvezőtlen hatásait a közelgő választások által generált megrendelések ellensúlyozzák a Nézőpont Intézet Zrt. esetében is - mondta Milován Orsolya, a közvélemény-kutatással, elemzéssel és tanácsadással foglalkozó cég sajtófőnöke. A válság miatt eddig egyetlen munkatárstól sem kényszerültek megválni.

A Századvég Alapítványt eddig elkerülte a válság, a józan gondolkodás persze prioritás lett - mondta az alapítvány kutatási igazgatója, G. Fodor Gábor.

Rosszabb helyzetben van viszont a Méltányosság Politikaelemző Központ. Itt a válság következtében kiiktatódtak a fő finanszírozási pontok, vagyis több támogató is elpártolt - mondta Antal Attila, az intézet elemzője. A bevételkiesés a személyi állomány átstrukturálódásával járt, két munkatárstól is megváltak, az "elemzői mag" ugyanakkor megmaradt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását