2024. június 17. - Laura, Alida

Platini elégedett a lengyel rendezőkkel

Elégedett volt a 2012-es lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság lengyelországi előkészületeinek lendületével varsói látogatása során Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke.
2009. április 16. csütörtök 17:52 - HírExtra
"Nem látok különösebb problémákat" - szögezte le csütörtökön Platini, majd hozzátette, hogy az elvégzett munkát illetően gratulálni szeretne Miroslaw Drzewiecki sportminiszternek és a Lengyel Labdarúgó Szövetségnek.

Válaszában Drzewiecki megköszönte az UEFA elnökének elismerő szavait és elmondta, hogy az épülő varsói stadion a maga nemében Európa "legjobb" létesítménye lesz, amely - és erről Platini külön is szólt - szerencsés módon a város szívében és nem a peremén helyezkedik el.

"Tartjuk a tervet és biztos vagyok abban, hogy átmegyünk a vizsgán" - fogalmazott a tárcavezető, majd az ukrán gondokra utalva hozzátette: "Remélem, végül minden rendben lesz."

A francia sportdiplomata kedden és szerdán a társrendező Ukrajna előkészületeit tanulmányozta a helyszínen, és nem volt elégedett a helyzettel, de kifejezte meggyőződését: ennek ellenére biztos a rendezésben.

A kétnapos bejáráson az UEFA elnöke Kijevben, Donyeckben, Dnyepropetrovszkban, valamint Lvivban tett látogatást, s a körút után szerdán elmondta: az Eb-rendezés szempontjából létfontosságú a kijevi - és a varsói - stadion átépítése, felújítása.

Platini kijevi tartózkodása során kijelentette, hogy májusban, az UEFA végrehajtó bizottságának ülésén döntik el, hogy mely városok vehetik ki részüket az Eb-rendezésből. Az infrastrukturális előkészületek Ukrajnában 17 milliárd, míg Lengyelországban 10 milliárd euróba kerülnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását