2024. április 19. - Emma

Elhunyt a legendás producer

Kilencvenöt éves korában elhunyt Peter Rogers, az angol Folytassa-filmek producere - jelentette be a Pinewood Studios szerdán.
2009. április 15. szerda 22:23 - HírExtra
A filmest rövid betegség után kedden délután buckinghamshire-i otthonában érte a halál. Rogers készítette mind a 31 Folytassa-komédiát, 1958-tól egészen ez év elejéig folyamatosan dolgozott a Pinewoodnál.

A Folytassa-filmek sora a Folytassa, őrmesterrel kezdődött 1958-ban, aztán jött a Folytassa, nővér (Carry On Nurse), a Folytassa, tanár úr (Carry On Teacher), a Folytassa, rendőr (Carry On Constable) és még számos továbi vígjáték.

A vele dolgozó színészek mind szerették Rogerst az együtt töltött csodás időkért, bár munkájuk nem volt olyan csodásan megfizetve - mondta el a Folytassa sorozatban játszó, most nyolcvannégy éves Leslie Phillips színész.

Morris Bright filmtörténész, Peter Rogers barátja és életrajzának társszerzője szerint Rogers, aki a filmjeivel emberek millióit nevettette meg, a brit filmművészet felejthetetlen alakja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását