2024. május 20. - Bernát, Felícia

Chelsea - Barcelona az elődöntőben

Látványos és izgalmas mérkőzésen ütötte el a továbbjutástól a Liverpoolt a Chelsea a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének kedd esti visszavágóján, így az elődöntőben a Bayern Münchent simán kiejtő FC Barcelonával találkozik.
2009. április 15. szerda 11:20 - HírExtra
A londoni Kékek az első negyvenöt percben két gólt is kaptak a legendásan jól küzdő Vörösöktől, így elvesztették előnyüket, ám a félidőben Guus Hiddink edző gárdája új erőre kapott és a második játékrészben kiharcolta a továbbjutást érő 4-4-es döntetlent.

"A szünetben nagyon dühös voltam, de a játékosok sem voltak elragadtatva a saját teljesítményüktől - mondta a Chelsea holland mestere. - Nem úgy kezdtük a mérkőzést, ahogyan azt elterveztük, rengeteg párharcot veszítettünk és túl sok helyet hagytunk az ellenfélnek. Drámai volt, ahogyan percről percre változtak az esélyeink."

Rafael Benítez, a Liverpool spanyol trénere szerint emelt fővel búcsúztak a BL-től.
"A kétgólos különbség valóban nem változott, kiestünk, de büszke vagyok a játékosaimra, mert megmutatták, hogy mennyire erős ez a csapat. A szurkolóink elégedettek lehetnek, mert szerintem egy ilyen meccsen nem szégyen kikapni" - fogalmazott.

A fantasztikus angol házi negyeddöntővel egy időben, kedd este bejutott az elődöntőbe a múlt héten a Bayern Münchent 4-0-ra kiütő spanyol Barcelona is, amely a bajorországi visszavágón 1-1-es döntetlent ért el.

A gólnélküli első félidő után a második játékrész elején Franck Ribéry találata adott némi reményt a németeknek, ám Seydou Keita a 73. percben egyenlített, s góljával kialakította az összesítésben 5-1-es katalán sikert.

"Taktikai szempontból nagyon jól játszottunk - mondta Tito Vilanova, aki az eltiltott vezetőedző, Josep Guardiola helyett irányította a Barcelonát ezen az összecsapáson. - Tudtuk, hogy Ribéry és Toni veszélyesek lehetnek, ha a középpályán labdát veszítünk, ezért végig erre koncentráltunk."

A lefújást követően a hazai szurkolók kifütyülték Jürgen Klinsmannt, a Bayern vezetőedzőjét, aki utóbb elárulta, hogy titkon reménykedett a csodában.

"Természetesen volt egy egész pici esélyünk a továbbjutásra, ám erről beszélni sem mertünk. Összességében elégedett vagyok a játékunkkal, egy olyan Barcelona ejtett ki minket, amely magasabb szintet képvisel, és valószínűleg jelenleg a legjobb klubcsapat a világon" - mondta Klinsmann.

A tavaly döntős Chelsea a 2004/2005-ös sorozatban a legjobb tizenhat között ejtette ki a Barcelonát, egy évvel később azonban a spanyolok bizonyultak jobbnak, akkor szintén a nyolcaddöntőben találkozott a két gárda.

Elődöntős összecsapásaikat április 28-án és május 6-án rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását