2024. április 25. - Márk

Tele lesz magyarokkal az elődöntő

Elsősorban magyarjaira számít az osztrák Hypo NÖ a Győr elleni női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnap kezdődő elődöntős párharcában.
2009. április 10. péntek 12:28 - HírExtra
A Németh András vezette nyolcszoros BEK-, illetve BL-győztes (1989, 1990, 1992, 1993, 1994, 1995, 1998, 2000) gárda Tóth Tímeát, Kirsner Erikát és a fiatal Léránt Vivient is soraiban tudhatja. A csapat tagjai - az APA osztrák hírügynökség értesülése szerint - fejenként 1500 eurót kapnak, ha túljutnak a magyar bajnokon. Az osztrák együttes tavaly finalista volt, a Győr viszont eddig nem tudott eljutni a legrangosabb kupasorozat utolsó körére. Gunnar Prokop menedzser szerint arra is van esély, hogy csapata kettős győzelemmel lépjen tovább.

A győriek - ellenkező előjellel - hasonlót gondolnak. A múlt héten sikerült megnyerni a Magyar Kupát, az NB I-ben megnyerték az alapszakaszt, így jó hangulatban várják az idegenbeli csatát. Az ETO-t várhatóan közel ezren kísérik el, ám a nemzetközi szabályok szerint csak 200 jegyet kell biztosítani a vendégeknek. Hogy ne legyen rendbontás, húsz rendőr és 30 biztonsági őr teljesít majd szolgálatot. A csarnokban és annak környékén nem lehet alkoholt fogyasztani. A csarnokba 1200-an férnek el.

A Hypo magyarok elleni összesített mérlege nyomasztó fölényt mutat: 18 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, míg a Győr végre szeretné megtörni a kontinentális átkot. A csapat eddig ötször jutott túl az elődöntőn az európai kupákban, de még sohasem nyert finálét. A BL-ben sorozatban harmadszor elődöntős az ETO, de tovább még nem jutott.

A másik ágon is lesz magyar-magyar rivalizálás. A Kovacsicz Mónikával felálló dán Viborggal csap össze Borbás Rita és Szűcs Gabriella alakulata, a román Valcea. Ennek a párharcnak a skandináv együttes az esélyese.

A női BL-elődöntők programja:

1. mérkőzés:

vasárnap:
Oltchim Valcea (román)-Viborg (dán) 18:30 ó
Hypo NÖ (osztrák) - Győri Audi ETO KC 20:22 ó

visszavágó:

április 18., szombat:
Viborg-Oltchim Valcea 14:05 ó
április 19., vasárnap:
Győr-Hypo NÖ 16:15 ó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását