2024. május 14. - Bonifác

Döbbenet! Halott nyerte a polgármester választást

Halála után is újraválasztotta népszerű polgármesterét a Missouri állambeli Winfield városka; az elöljáró néhány héttel a választás előtt hunyt el, így neve rajta maradhatott a szavazócédulákon.
2009. április 9. csütörtök 16:45 - HírExtra
A 69 éves Harry Stonebrakert márciusban szívroham vitte el, a szavazólapok azonban ekkor már kinyomtatva várták a választást, amely a levélben szavazók számára meg is kezdődött.
A polgármester népszerűségét földcsuszamlásszerű győzelme is mutatja, a szavazatok 90 százalékát söpörte be a 723 fős településen. Winfieldben most ügyvezető polgármestert jelölnek ki, akinek hivatali ideje a 2010 áprilisában sorra kerülő rendkívüli választásokig tart.

Elaine Luck, Lincoln megye jegyzője az állam 2000-es szenátusi választásához hasonlította a történteket, akkor a választás előtt néhány héttel repülőgép-balesetben elhunyt Mel Carnahan demokrata politikust választották meg a szavazók.

Luck szerint Harry Stonebraker igen népszerű polgármester volt, aki segített a közösségnek talpra állni a 2008-as árvíz után, amelyben otthonok tucatjai és megművelt földek nagy területei károsultak. "Azt hiszem, azért nyert, mert halála után csak még népszerűbbé vált. Csakúgy mint Carnahan" – mondta a jegyzőnő.

Harry Stonebraker egész életét a St. Louistól 80 kilométerre észak-nyugatra lévő Winfield környékén élte le, a nyugdíjas építési ellenőr harmadik kétéves ciklusát töltötte polgármesterként – írja a BBC internetes oldala.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását