2024. június 18. - Arnold, Levente

A minőségi magyar élelmiszerekért

A minőségi élelmiszergyártást is segíti majd a Kaposvári Egyetemen megvalósuló tudásközpont - tájékoztatta a kaposvári gazdaságfejlesztési tanács tagjait csütörtökön a városházán Babinszky László, a Kaposvári Egyetem rektora.
2009. április 9. csütörtök 19:30 - HírExtra
A mintegy hárommilliárd forint értékű fejlesztés eredményeként egy olyan agrár- és élelmiszertudományi tudásközpontot alakítanak ki, ahonnan az élelmiszer alapanyagok útjának ellenőrzésével a teljes élelmiszerláncban - azaz a "szántóföldtől az asztalig" - olyan egészséges, márkázott agrár- és élelmiszeripari termékek kerülnek a piacra, amelyek az adott területen úgynevezett prémiumtermékeknek számítanak - ismertette az egyetem rektora, hangsúlyozva: mindehhez szükség van olyan cégekre, amelyek jó minőségű élelmiszert állítanak elő a somogyi megyeszékhelyen, s amelyeknek van fejlesztési részlege is.

Mint arról beszámolt, az elmúlt években átalakították a képzési struktúrát annak érdekében, hogy egy nyitott, modern, innovatív, szolgáltató felsőoktatási intézmény jöjjön létre, az élelmiszertermeléshez kapcsolódó új szakok elindulásával pedig erősödhet az egyetem kapcsolata a gazdaság szereplőivel.

Szita Károly (Fidesz) polgármester szerint a somogyi megyeszékhelynek és az egyetemnek együtt kell dolgoznia, egyebek között azért is, hogy a jövőben minőségi élelmiszerekkel láthassa el Kaposvár az országot.

Közölte: mivel az egészséges táplálkozás ma már az egész világon kiemelt jelentőségű, ezért az egyetemmel közösen azt a célt tűzték ki, hogy egy fejlett technológiával és innovációval rendelkező, Kaposvárra települő kutató-fejlesztő céggel együttműködve alakíthassák ki a "tipikus kaposvári élelmiszert".

Az egyetem ebbe a munkába nemcsak az alapanyagok kutatásával kapcsolódna be, hanem a művészeti karra alapozva a termék csomagolását is a megyeszékhelyen terveznék meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását