2024. május 4. - Mónika, Flórián

Folytatódik az olaszliszkai per

Újabb tanúk meghallgatásával folytatódott az olaszliszkai emberölés büntetőpere szerdán a Borsod megyei bíróságon, Miskolcon.
2009. április 8. szerda 18:05 - HírExtra
Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én. A bűncselekmény előzménye az volt, hogy a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével - részben társtettesként, részben felbujtóként - nyolc embert vádolnak.

A Czibrik Attila vezette bírói testület szerdán azokat hallgatta meg, akiknek a neve szerepel az előző tárgyaláson lejátszott hangfelvételen.

A hangfelvételen nyilatkozó tanú április 1-jén, vallomása lejátszásakor rosszul lett a bíróságon, ezért mentőt hívtak hozzá. A szerdai tárgyaláson ismét rosszul lett, a kiérkező mentőorvos megállapítása szerint "a tanú egyértelműen erős szorongással vegyes pánikszindrómában szenved, amelynek súlyossága miatt bármikor testi tünetek - akár szívinfarktus - következhetnek be".

A bírói testület a történtek után úgy döntött, mellőzi a tanú szerdai meghallgatását, őt a soron következő határnapról - zártan kezelt új lakcímén - írásban értesítik, emellett egy általa választott kísérőt is kérhet. Meghallgatása a vádlottak távollétében történik majd.
Czibrik Attila hangsúlyozta: senki ne gondolja azt, hogy a tárgyalás menetében bármifajta időhúzás történik. Az ügy pontos vizsgálata időigényes, és a bíróság megpróbál minden bizonyítékot, tényt feltárni - tette hozzá.

A tárgyalás további részében újabb tanúk válaszoltak a kérdésekre, köztük egy férfi, aki március elején önként ment be a bíróságra azzal a szándékkal: elmondja a birtokában lévő - az emberöléssel kapcsolatos - információkat. A törvényi szabályoknak megfelelően átirányították őt a főügyészségre, azután idézték be a szerdai tárgyalásra.
A férfi időközben "meggondolta magát", majd kiderült, hogy személyes okokból neheztelnek egymásra a hetedrendű vádlottal. A vádlott a bíróság előtt azt mondta róla: "most itt megtaposná", ha nem ilyen helyzetben lenne.

A tárgyalás zárásaként a bíró felolvasta annak a tanúnak a vallomását, aki egy cellában tartózkodott korábban az elsőrendű vádlottal. Vallomásában a férfi kitért a bűnügy részleteire, amelyeket elmondása szerint zárkatársától tudott meg. A bíróság megjegyezte, hogy a férfi tartózkodási helyéről egyelőre nincs információjuk.
Az ügy következő tárgyalását április 17-én, majd 24-én tartják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását