2024. május 4. - Mónika, Flórián

Tiltakoznak, nem indulnak a BL-ben

Az európai szövetség (ETTU) tétlensége miatti tiltakozásul nem indul a Bajnokok Ligája következő szezonjában a német Bundesligában győztes FSV Kroppach női asztalitenisz-csapata, Tóth Krisztina együttese.
2009. április 6. hétfő 23:02 - HírExtra
A klub azzal indokolta hétfői bejelentését, hogy az ETTU a mai napig semmit nem tett az előző szezonban történtekkel kapcsolatban. Akkor a sorozat döntőjének első meccsén a Kroppach kénytelen volt német bírókat alkalmazni, mert az ETTU által kijelölt játékvezetők nem érkeztek meg. A kontinentális szövetség aztán utólag megsemmisítette a 3-1-es hazai sikert, majd később - a német egyesület tiltakozása közepette - a rivális holland Heerlent hirdette ki győztesnek - játék nélkül.

"Még most sincs egyértelmű szabály arra vonatkozóan, hogy mi a teendő, ha nem érkeznek meg a játékvezetők" - mondta a Kroppach menedzsere, Horst Schüchen, hozzátéve, hogy érdekes módon például a VIP-vendégek ellátására vonatkozó bejegyzést azóta már módosították a szabálykönyvben.

Ha a Kroppach betartja ígéretét, akkor valószínűleg a címvédő nélkül rendezik meg a női BL következő idényét, a németek ugyanis a mostani kiírás döntőjének első meccse után 3:2-es előnyben vannak az osztrák Linz AG Froschberggel szemben, ráadásul a visszavágót játsszák majd hazai környezetben, szombaton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását