2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Program a Hajón

A The Braindogs nevű alkalmi társulás tolmácsolásában Tom Waits dalaiból hallhatnak összeállítást az érdeklődők szerda este az A38 Hajón. A kultikus amerikai énekes - komponista - színész dalait egy igazi szupergroup viszi immár negyedszer az A38 színpadá
2007. december 2. vasárnap 21:36 - Hírextra
Európa legjobb férfi soul-blues énekese, a londoni Ian Siegal mellett az osztrák Ripoff Raskolnikov valamint a hazai rock és blues olyan ismert képviselői lépnek fel az alkalmi együttesben, mint Kiss Tibor, Varga Livius (mindketten a Quimby tagjai), Varga Laca és Frenk (a Hiperkarma együttesből) valamint Nagy Szabolcs (HBB, Muddy Shoes).

A The Braindogs eredetileg egyszeri tisztelgésként indult négy évvel ezelőtt, Tom Waits születésnapján - december 7-én - léptek fel először az A38 Hajón. A koncertnek olyan elsöprő sikere volt mind a közönség, mind a résztvevők oldaláról, hogy azóta évente megismétlik a zenés tiszteletadást. Idén két nappal a Los Angeles-i születésű Waits 58. születésnapja előtt megújult programmal tartja a tribute-koncertet az ismert zenészekből álló csapat.

A zenészek nemcsak egyszerűen komoly tisztelői a mesternek, hanem valamennyien elismert dalszerzők is. Ian Siegal-t, aki több alkalommal koncertezett már Magyarországon, a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon. Maga Tom Waits is elismerően nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán, amely eljutott hozzá.

A grazi Ripoff Raskolnikov már húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike Közép-Európa legjobb dalszerzőinek. Kiss Tibor és Varga Livius a Quimby szerzőpárosaként tette le a névjegyét, míg a dobos-énekes Frenk, aki a basszusgitáros Varga Lacával a Hiperkarma sorait erősíti, nemrégiben jelentette meg saját glam-rock lemezét. A zongorista Nagy Szabolcs többek közt a HBB, illetve a Muddy Shoes tagjaként ismert, személyében az egyik legjobb hazai blues zongoristát láthatják-hallhatják az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását