2024. május 6. - Ivett, Frida

Szörnyű vérengzés - három rendőrt lőtt agyon az ámokfutó

Agyonlőtt három rendőrt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi szombaton az egyesült államokbeli Pittsburgh városában, egy nappal egy másik ámokfutó által Binghamtonban elkövetett vérengzés után.
2009. április 5. vasárnap 09:30 - HírExtra
Az ország északkeleti részén, Pennsylvania államban fekvő Pittsburghben a rendőrök egy segélyhívást követően mentek ki a férfi házához, aki az ajtóban várta őket. A több lőfegyverrel felszerelkezett támadó két rendőrt azonnal fejbe lőtt, majd harmadik társukat is halálosan megsebezte. A férfi elbarikádozta magát a házban, s négy órán át tartó lövöldözés kezdődött közte és a rendőrök között. A támadót több lövés is érte a lábán, de a felsőteste sértetlen maradt, mert golyóálló mellényt viselt. A férfi végül megadta magát.

A rendőrség egyelőre nem ismeri a támadó indítékait, de szomszédai szerint a férfi nemrégiben kiborult, mert elvesztette állását, s attól tartott, hogy az új amerikai kormány betiltja a fegyvertartást.

Előző nap egy másik ámokfutó tizenhárom emberrel végzett a New York állambeli Binghamtonban, egy bevándorlókat segítő civil szervezet épületében. Őt szintén állása elvesztése, valamint az borította ki, hogy gyenge nyelvtudása miatt megaláztatások érték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását