2024. május 3. - Tímea, Irma

Az egész ország erről beszél: megalázták őket!

Felix Magath megalázta volt csapatát, a Bayern Münchent, s későbbi utódát, Jürgen Klinsmannt. Legalábbis így kommentálták a vasárnapi német újságok a Magath által irányított VfL Wolfsburg elsöprő, 5-1-es győzelmét a Bayern München ellen a Bundesliga hétvégi fordulójában.
2009. április 5. vasárnap 19:53 - HírExtra
Egyes vélekedések szerint a müncheniek - akik Klinsmann vezetése alatt felettébb rapszodikussá váltak, s többnyire csalódást okoztak szurkolóiknak - az elmúlt hét esztendő legmegalázóbb vereségét szenvedték.

A Bayern München által 2007 januárjában számos siker ellenére menesztett, s a VfL Wolfsburgnál új sikereket elérő edző vasárnap váltig állította, hogy nem a bosszú hajtotta volt csapata ellen. Egyszerűen csak meg akarták szilárdítani helyzetüket az élbolyban - hangoztatta Magath, akinek az 5-1 után mindez olyan jól sikerült, hogy együttese az első helyre ugrott, megelőzve a hasonló pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel második Hamburgot. Persze ehhez kellett az is, hogy a Dárdaival felálló Hertha otthonában vereséget szenvedjen a Hajnallal csillogó Dortmundtól, s több forduló után átengedje az első helyet a wolfsburgiaknak.

A katasztrofális vereség a legrosszabbkor jött a Bayern számára, amely szerdán a Barcelonával méri össze erejét a Bajnokok Ligájában. S ha idegenben netán ismét nagyarányú vereséget szenved, Klinsmann napjait alighanem ismét számolni kezdik majd.

Magath az 5-1 után még egy tőrdöfést is megengedett magának a Bayernnel szemben, mégpedig azzal, hogy a mérkőzés vége felé a tartalékkapust, André Lenzet küldte be, noha az elsőszámú kapuvédőnek, a svájci válogatott Diego Benagliónak az ég világon semmi baja nem volt. A bajorok őrjöngtek, csapatkapitányuk, Mark van Bommel tombolt a dühtől, s felelősségre vonta az ellenfél másodedzőjét.

Felix Magath egyébként nemcsak jó edző, de a jelek szerint kiváló pszichológusi képességekkel is rendelkezik. A szombati mérkőzés előtt ugyanis a csapat a felkészülés részeként nézte meg a Halálos iramban című filmet. S a wolfsburgiak 90 percen keresztül azután valóban halálos iramot diktáltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását