2024. május 16. - Mózes, Botond

Nagy izgalmak a legjobb négy között

A spanyol sajtón és a salamancai lakosságon aligha múlik, hogy a helyi kedvencek legyőzzék az MKB-Euroleasing Sopront a női kosárlabda Euroliga péntek esti elődöntőjében.
2009. április 3. péntek 18:55 - HírExtra
A Mundo Deportivo sportnapilap 40 oldalából ezúttal ötöt szentelt a kosárlabdának - az újság nagy része "természetesen" a futballé -, ebből egy jutott a salamancai Final Fournak. A házigazdák és a soproniak összecsapását az újság csak a veteránok és a fiatalok párharcaként tálalta, megjegyezve, hogy a magyar bajnok átlagéletkora hat évvel alacsonyabb a riválisénál. Az ugyancsak madridi As két teljes oldalt szentelt az Euroliga végjátékának, kiemelve, hogy a spanyol alakulat történelmi lehetőség kapujában áll.

A soproniaknak a lap által megszólaltatott szerb légiósa, Jelena Milovanovic kiemelte, hogy a csapat csakugyan rendkívül tapasztalatlan, és - az 1998-as Rochetti-kupaelsőséget leszámítva - még sosem járt ebben a "magasságban", ám elszántságuk, küzdeni tudásuk pótolja ezt. A Marca mindössze néhány sort és egy kis fotót közölt a négyes döntő kapcsán, a "Magasan szárnyalnának a sólymok" címmel utalva a salamancaiak névszponzorára, a Halcon Avenida utazási irodára. A városi Tribuna de Salamanca külön mellékletben vezette fel a sportévad egyik legnagyobb eseményét, komoly esélyesként jellemezve a hazai gárdát.

A 160 ezres városban is érezni a felfokozott hangulatot, a hotelportásoktól a taxisokig mindenki tud a Final Fourról, nem utolsósorban a rengeteg plakátnak köszönhetően. Az ötezer férőhelyes Sanchez Paraiso Csarnok előtt - amelyet a 12-szeres spanyol bajnok és három olimpián is szerepelt futóról neveztek el - már két órával a Szpartak Moszkva-Jekatyerinburg nyitómérkőzés előtt mintegy száz szurkoló várakozott a kapunyitásra. Bár a magyar érdekeltségű meccs csak 20:30 órakor kezdődik, a beszélgető-sétálgató hívek között számos MKB-trikós, zöld-sárga sálat viselő rajongó is akadt...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását