2024. május 3. - Tímea, Irma

Hamilton elnézést kért a hazugságért

A címvédő Lewis Hamilton bocsánatot kért, amiért nem mondott igazat az Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon történtekről.
2009. április 3. péntek 14:31 - HírExtra
A McLaren-Mercedes pilótája ugyanakkor hangsúlyozta, Dave Ryan sportigazgató utasításait követve tájékoztatta félre a versenybíróságot Jarno Trulli ügyében.
"Nem vagyok hazug ember, egyszerűen csak a csapat utasításainak engedelmeskedtem. Igazi csapatjátékosnak tartom magam, aki mindig végrehajtja azt, amit az istálló kér.

Tudom, hogy óriásit hibáztam, sajnálom" - nyilatkozta pénteken Hamilton, hozzátéve, hogy élete eddigi legrosszabb időszaka ez.

A McLaren sztárja a múlt vasárnapi melbourne-i futamon a negyedik helyen ért célba Trulli mögött, akit azonban nem sokkal a viadal után visszasorolták, mert akkor előzte meg Hamiltont, amikor a biztonsági autó a pályán volt. A tárgyaláson az olasz azzal védekezett, hogy riválisa hozta olyan helyzetbe, hogy nem tudott mást tenni. Érvelését nem fogadták el, mivel a McLaren és a brit pilóta is ennek ellenkezőjét állította.

Az ügyet csütörtökön tárgyalták újra, a döntnökök meghallgatták Hamilton és csapata közti rádióbeszélgetéseket, melyek alapján bebizonyosodott Trulli igaza. A brit versenyzőt és csapatát ezek után kizárták az Ausztrál Nagydíjról.Pénteken Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke felfüggesztette állásából Ryant.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását